EUR: 323,59 Ft
CHF: 292,01 Ft
2019. június 25., kedd
Vilmos

Egyéb Békéscsaba

Megyénkben is elkezdődtek a szakmai versenyek

Néhány napja Békés megyében is megkezdődtek a szakmai tanulmányi versenyek megyei elődöntői. A tavalyinál jóval több induló van, 36 szakmában összesen 595-en szállnak versenybe.

A Szakma Kiváló Tanulója Verseny és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny elődöntői három héten keresztül tartanak, az első napon 26 fiatalt várt székházába a területi versenyeket szervező Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Legtöbben a szakács-, vendéglátás-szervezői, pincér- és eladószakmákból szálltak ringbe. A döntőt idén is a Szakma Sztár Fesztiválon tartják március 12–14. között Budapesten, a Hungexpo területén.


– Idei újdonság, hogy az elmúlt tíz év szakmai sikerei alapján – a szervezést és az eredményeket figyelembe véve – a minisztériumok úgy döntöttek, hogy lemondanak bizonyos szakmai versenyek szervezéséről, és átadták az iparkamarának. Továbbá ide kerültek a vasút területéhez kapcsolódó szakmák is – tájékoztatott Mészárosné Szabó Anna szakképzési osztályvezető. –  Így először versenyeztetünk például járműfényezőket, karosszérialakatosokat, autóelektronikai műszerészeket. Ez azt is jelenti, hogy a döntőben a pályaválasztás előtt álló diákok sokkal több szakmát ismerhetnek meg, a korábbi 41 helyett immár 53-at.

Tavaly Békés megye sikeresen szerepelt, a megyék versenyében a döntőbe jutó szakmunkástanulók létszámával a képzeletbeli dobogóra is felállhattunk. A döntőben három viharsarki iskola diákjai értek el dobogós helyezést.

Kapcsolódó Cikkek