2019. november 15., péntek
Albert, Lipót

Egyéb Miskolc

Mesél az objektív

Szűcs Mara kazincbarcikai fotós képeiből nyílt kiállítás Mesél az objektív címmel a miskolci Tompa Mihály Könyvtárban.

Szűcs Mara kiállítás a könyvtárban – fotó: Lokál

A fotóművész nagyon sok képén tetten érhető a ritmus. Nemcsak a táncosok lendületében, de az árkádok boltíveiben, a torony szögleteiben, a dróton ülő fecskék rendjében is. Nem merev rend ez, hanem pont az a hely és az a pillanat, amikor a hétköznapi megörökítendővé válik. Ez a látásmód emeli portrévá a pillangók és lovak fotóit, és őrzi meg a perc hangulatát a szép emberi portrékon.


Miskolcon láthatóak a kazincbarcikai fotós alkotásai – fotó: Lokál

A Mesél az objektív című tárlatot P. Dányi Gabriella költő, festő nyitotta meg múlt hét szerdán. A fotókiállítás február 28-ig tekinthető meg a Martin-kertvárosi Tompa Mihály Könyvtárban.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.