EUR: 323,25 Ft
CHF: 290,75 Ft
2019. június 26., szerda
János, Pál

Egyéb Pécs

Mi történik a felsőoktatásban?

Pécs volt az első állomás

Roadshow-ba kezdett az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), amely mostantól a felsőoktatási egyetemekkel karöltve is bemutatkozik. Az országos turné első állomása Pécsett, az Egészségtudományi Kar nyílt napján volt, ahol középiskolások is megismerhették a felsőoktatásban zajló uniós fejlesztéseket.


Baranya megyébe összesen 250 milliárd forint fejlesztési forrás érkezett, ebből Pécs 115 milliárdban részesült, mintegy 700 projekt keretében. A megyében 141 olyan projekt volt, amely az oktatás és nevelés területét érintette, illetve 280, amely a kutatásokat segíti. Többek között ezekkel a projektekkel is megismerkedhettek a középiskolás diákok annál a standnál, amelyet az Innovációs és Technológiai Minisztérium állított fel a PTE Egészségtudományi Karának nyílt napján.

A PTE fejlesztéseivel is megismerkedtek a diákok

– A Pécsi Tudományegyetem versenyképessége szempontjából az elmúlt időszakban elnyert pályázati források rendkívül fontosak, és az intézmény ezt az intenzitást a jövőben is szeretné fenntartani – mondta prof. dr. Betlehem József, a Pécsi Tudományegyetem stratégiai és kapcsolati rektorhelyettese azon a sajtótájékoztatón, amelyet az ITM roadshow-jával kapcsolatban tartottak.

– A kormány számára fontos, hogy támogassa a versenyképes, innovatív felsőoktatást Magyarországon, emellett pedig azt szeretnénk, hogy minél több projekttel ismerkedhessenek meg azok a leendő hallgatók is, akik a nyílt napokra érkeznek – mondta László András, az Innovációs és Technológiai Minisztérium biztosa.

A minisztérium Pécs után Győrben, Veszprémben, Egerben és a fővárosban is bemutatkozik a felsőoktatási intézmények nyílt napjain.

Kapcsolódó Cikkek