2019. november 15., péntek
Albert, Lipót

Belföld

Minden eddiginél kevesebben a tüntetéseken

Az ország több pontján is demonstrációkat szerveztek szombatra a munka törvénykönyvének módosítása ellen, az események iránti érdeklődés viszont igen csekély. Az ellenzék megállás nélkül hirdette, hogy tömegek lesznek az utcákon és megbénul az ország, végül csak egy kis csoportosulás jött össze, még a múltkori tüntike létszáma is tizedére csökkent.

Budapesten a szervezők a Fiatalok a Demokráciáért nevű civil szervezet és a Magyar Szakszervezeti Szövetség Ifjúsági Tagozata, az országos tüntetéssorozat részeként Álljon le az ország – Budapest – blokád címmel hirdették meg az eseményt – írja a Magyar Idők.


A Hősök terén és a szomszédos Gundel étteremhez szervezték a legnagyobb közösségi portálon a demonstrációt, de 12 órakor több volt a turista, mint a demonstráló, az étterem előtt pedig abszolút nem talált stábunk senkit. Az itt összegyűltek egyébként 12 óra 30 perckor indulnak az Oktogon felé, ahol a tervek szerint csatlakozik hozzájuk a többi tüntető. A rendőri készültség nagy kollégánk szerint – hivatkozik a portál a Hír Tv honlapjára.

A Hősök teréről mindössze 50-60 demonstráló indult el, ez a szám az Oktogonhoz érve is csak néhány százra növekedett.


A tüntetés csúcspontján is alig ezer volt a “tömeg”, ezt még a Soros oldalak sem tudták máshogy beállítani, a hatalmas ország bénító vízióból csúfos kudarc lett végül.

Beszélt az a gimnazista is, aki páratlanul mocskos alpáriságával lett népszerű az ellenzéki propagandaoldalakon. Sőt, nemcsak a propagandisták, hanem a Gyurcsány-Jobbik koalíció hölgytagjai is dícsérték, egyenesen arról írtak kiáltványukban, hogy büszkék rá. Most megint trágárkodott, a tömeg (elnézést kérünk, alig ezer ember) meg ujjongott.

Kordás László, a legnagyobb szakszervezeti konföderáció, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) elnöke pénteken még közleményben buzdította az embereket hogy tömegével vonuljanak utcára, ehhez képest ma több helyszínen is járdán lézengő, párszázas csoportokról szóltak a tudósítások.

A tüntetők végül a Lánchídhoz mentek, ahol kis randalírozás után szétszéledtek.

Salgótarjánban mintegy kétszáz résztvevő előtt szakszervezeti vezetők és hét párt képviselői szólaltak fel a munka törvénykönyvének módosítása ellen, rugalmasabb nyugdíjbavonulási rendszert és a sztrájktörvény megváltoztatását követelve.

Ahogy már az eddigi ellenzéki tüntetéseken megszokhattuk, ismét volt erőszak. Akármennyire is kevesen voltak, a rongálás és az erőszak nem maradt el. Megtámadták az Echo TV operatőrét, tönkretették a kameráját, a kár több százezer forint. Két tüntetőt előállítottak, garázdaságért.

A több hétig tartó szervezés ellenére nagyon úgy néz ki, hogy A Budapest Blokád nevű megmozdulás nem fogja elérni célját, és Budapest megbénítása érdeklődés hiányában elmarad.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Mechanikus szerelő álláslehetőség

  Mechanikus szerelő álláslehetőség

  A Mediaworks Hungary Zrt., ismert és közkedvelt napilapjaival, a Nemzeti Sporttal, a Világgazdasággal, 19 megyei napilappal, női, bulvár-, gasztro-, ifjúsági és sportmagazin-portfóliójával, digitális médiatermékeivel, nyomdáival Magyarország egyik legfontosabb médiavállalata, mely közel 2300 munkavállalót foglalkoztat országszerte.

 • Karácsony mindennap sofőrrel jár

  Karácsony mindennap sofőrrel jár

  Talán már meg sem lepődünk Karácsony újabb ferdítésén, miszerint az újonnan megválasztott főpolgármester, igyekszik magát igazi zöldnek beállítani, ezért mindenhol hangsúlyozza, hogy tömegközlekedéssel és biciklivel jár.

 • Elég volt az ellenzéki cirkuszokból!

  Elég volt az ellenzéki cirkuszokból!

  A parlamenti képviselőkre vonatkozó fegyelmi szabályok szigorítására tett javaslatot a Fidesz-KDNP. Kocsis Máté, a nagyobbik frakcióvezetője megengedhetetlennek nevezte egyes ellenzéki képviselők viselkedését az Országgyűlésben.