EUR: 323,43 Ft
CHF: 290,88 Ft
2019. június 27., csütörtök
László

Belföld

Minden eddiginél kevesebben a tüntetéseken

Az ország több pontján is demonstrációkat szerveztek szombatra a munka törvénykönyvének módosítása ellen, az események iránti érdeklődés viszont igen csekély. Az ellenzék megállás nélkül hirdette, hogy tömegek lesznek az utcákon és megbénul az ország, végül csak egy kis csoportosulás jött össze, még a múltkori tüntike létszáma is tizedére csökkent.

Budapesten a szervezők a Fiatalok a Demokráciáért nevű civil szervezet és a Magyar Szakszervezeti Szövetség Ifjúsági Tagozata, az országos tüntetéssorozat részeként Álljon le az ország – Budapest – blokád címmel hirdették meg az eseményt – írja a Magyar Idők.


A Hősök terén és a szomszédos Gundel étteremhez szervezték a legnagyobb közösségi portálon a demonstrációt, de 12 órakor több volt a turista, mint a demonstráló, az étterem előtt pedig abszolút nem talált stábunk senkit. Az itt összegyűltek egyébként 12 óra 30 perckor indulnak az Oktogon felé, ahol a tervek szerint csatlakozik hozzájuk a többi tüntető. A rendőri készültség nagy kollégánk szerint – hivatkozik a portál a Hír Tv honlapjára.

A Hősök teréről mindössze 50-60 demonstráló indult el, ez a szám az Oktogonhoz érve is csak néhány százra növekedett.


A tüntetés csúcspontján is alig ezer volt a “tömeg”, ezt még a Soros oldalak sem tudták máshogy beállítani, a hatalmas ország bénító vízióból csúfos kudarc lett végül.

Beszélt az a gimnazista is, aki páratlanul mocskos alpáriságával lett népszerű az ellenzéki propagandaoldalakon. Sőt, nemcsak a propagandisták, hanem a Gyurcsány-Jobbik koalíció hölgytagjai is dícsérték, egyenesen arról írtak kiáltványukban, hogy büszkék rá. Most megint trágárkodott, a tömeg (elnézést kérünk, alig ezer ember) meg ujjongott.

Kordás László, a legnagyobb szakszervezeti konföderáció, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) elnöke pénteken még közleményben buzdította az embereket hogy tömegével vonuljanak utcára, ehhez képest ma több helyszínen is járdán lézengő, párszázas csoportokról szóltak a tudósítások.

A tüntetők végül a Lánchídhoz mentek, ahol kis randalírozás után szétszéledtek.

Salgótarjánban mintegy kétszáz résztvevő előtt szakszervezeti vezetők és hét párt képviselői szólaltak fel a munka törvénykönyvének módosítása ellen, rugalmasabb nyugdíjbavonulási rendszert és a sztrájktörvény megváltoztatását követelve.

Ahogy már az eddigi ellenzéki tüntetéseken megszokhattuk, ismét volt erőszak. Akármennyire is kevesen voltak, a rongálás és az erőszak nem maradt el. Megtámadták az Echo TV operatőrét, tönkretették a kameráját, a kár több százezer forint. Két tüntetőt előállítottak, garázdaságért.

A több hétig tartó szervezés ellenére nagyon úgy néz ki, hogy A Budapest Blokád nevű megmozdulás nem fogja elérni célját, és Budapest megbénítása érdeklődés hiányában elmarad.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Óriási az érdeklődés a családtámogatások iránt

  Óriási az érdeklődés a családtámogatások iránt

  Hatalmas érdeklődés mutatkozik a nagycsaládosok körében a július elsejével életbe lépő családtámogatási elemek iránt – derült Kardosné Gyurkó Katalin a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnökének, a Magyar Hírlapnak adott interjújából.

 • Egymást ölik az ellenzékiek

  Egymást ölik az ellenzékiek

  Az ellenzék továbbra sem vehető komolyan: választási csalás egymás lekutyázása, lopás övezi az ellenzéki előválasztást. Ezek közül a politikusok közel kellene kikerülnie Tarlós István jelenlegi főpolgármester ellenfelének.

 • 2200 milliárd jut a családoknak jövőre

  2200 milliárd jut a családoknak jövőre

  Az Országgyűlés szerdán kezdte meg a jövő évi költségvetés általános vitáját, a képviselők egymás után három napon tárgyalnak a kormány javaslatáról.

 • 500 ezer gyűlt össze a beteg gyerekeknek

  500 ezer gyűlt össze a beteg gyerekeknek

  Több, mint 500 ezer forint gyűjtöttek össze a leukémiában elhunyt újságíró, Blahó Dávid emlékére rendezett jótékonysági koncerten és labdarúgó-emléktornán.