EUR: 336,25 Ft
CHF: 313,37 Ft
2020. január 19., vasárnap
Sára, Márió

Belföld

Minden eddiginél kevesebben a tüntetéseken

Az ország több pontján is demonstrációkat szerveztek szombatra a munka törvénykönyvének módosítása ellen, az események iránti érdeklődés viszont igen csekély. Az ellenzék megállás nélkül hirdette, hogy tömegek lesznek az utcákon és megbénul az ország, végül csak egy kis csoportosulás jött össze, még a múltkori tüntike létszáma is tizedére csökkent.

Budapesten a szervezők a Fiatalok a Demokráciáért nevű civil szervezet és a Magyar Szakszervezeti Szövetség Ifjúsági Tagozata, az országos tüntetéssorozat részeként Álljon le az ország – Budapest – blokád címmel hirdették meg az eseményt – írja a Magyar Idők.


A Hősök terén és a szomszédos Gundel étteremhez szervezték a legnagyobb közösségi portálon a demonstrációt, de 12 órakor több volt a turista, mint a demonstráló, az étterem előtt pedig abszolút nem talált stábunk senkit. Az itt összegyűltek egyébként 12 óra 30 perckor indulnak az Oktogon felé, ahol a tervek szerint csatlakozik hozzájuk a többi tüntető. A rendőri készültség nagy kollégánk szerint – hivatkozik a portál a Hír Tv honlapjára.

A Hősök teréről mindössze 50-60 demonstráló indult el, ez a szám az Oktogonhoz érve is csak néhány százra növekedett.


A tüntetés csúcspontján is alig ezer volt a “tömeg”, ezt még a Soros oldalak sem tudták máshogy beállítani, a hatalmas ország bénító vízióból csúfos kudarc lett végül.

Beszélt az a gimnazista is, aki páratlanul mocskos alpáriságával lett népszerű az ellenzéki propagandaoldalakon. Sőt, nemcsak a propagandisták, hanem a Gyurcsány-Jobbik koalíció hölgytagjai is dícsérték, egyenesen arról írtak kiáltványukban, hogy büszkék rá. Most megint trágárkodott, a tömeg (elnézést kérünk, alig ezer ember) meg ujjongott.

Kordás László, a legnagyobb szakszervezeti konföderáció, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) elnöke pénteken még közleményben buzdította az embereket hogy tömegével vonuljanak utcára, ehhez képest ma több helyszínen is járdán lézengő, párszázas csoportokról szóltak a tudósítások.

A tüntetők végül a Lánchídhoz mentek, ahol kis randalírozás után szétszéledtek.

Salgótarjánban mintegy kétszáz résztvevő előtt szakszervezeti vezetők és hét párt képviselői szólaltak fel a munka törvénykönyvének módosítása ellen, rugalmasabb nyugdíjbavonulási rendszert és a sztrájktörvény megváltoztatását követelve.

Ahogy már az eddigi ellenzéki tüntetéseken megszokhattuk, ismét volt erőszak. Akármennyire is kevesen voltak, a rongálás és az erőszak nem maradt el. Megtámadták az Echo TV operatőrét, tönkretették a kameráját, a kár több százezer forint. Két tüntetőt előállítottak, garázdaságért.

A több hétig tartó szervezés ellenére nagyon úgy néz ki, hogy A Budapest Blokád nevű megmozdulás nem fogja elérni célját, és Budapest megbénítása érdeklődés hiányában elmarad.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Egyre többen veszik igénybe a személyi kedvezményt

    Egyre többen veszik igénybe a személyi kedvezményt

    Az erősödő adótudatosságnak és a bővülő kedvezményeknek köszönhetően a személyi kedvezményt igénybevevők száma is egyre jobban nő. Míg 2010-ben 69 ezren vették igénybe a bizonyos betegségek után járó úgynevezett személyi kedvezményt, addig 2018-ben már 258 ezren – tájékoztatta Izer Norbert adóügyekért felelős államtitkár az MTI-t.

  • Egyre több migráns érkezik

    Egyre több migráns érkezik

    Egyre több migráns érkezik, akik folyamatosan keresik a lehetőséget, hogy bejussanak Európába – mondta Kis-Benedek József nemzetbiztonsági szakértő szombat este az M1 aktuális csatornán.