2019. október 18., péntek
Lukács

Sport

Minden másodikán háború!

Nem szokványos Fradi-Győr összecsapás lesz február másodikán szombaton az Érd Arénában. Az FTC-Rail Cargo Hungaria és a Győri Audi ETO KC a Bajnokok Ligája, második csoportkör, 2. fordulójában találkozik. Az előjelek ugyan mindkét gárda számára kedvezően alakultak, de a sérülések miatt mégsem az ideális összeállításban fognak megmérkőzni egymással. Január másodika után február másodikán, majd március másodikán is találkoznak a zöld-fehér csapatok.

Míg a Fradi egyetlen egészséges légiósát, Nerea Pena-t az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) az elmúlt BL-hétvége legjobbjának választotta 14 góljának köszönhetően, a Győr román beállója Crina Pintea 9 góllal a második lett. A Fradi idegenben győzött, fontos két pontot szerezve a Thüringer HC ellen (32:35), a Győr hazai pályán radírozta le a CSM Bucuresti gárdáját (36:27). Az EHF a BL forduló újoncának az első BL meccsén parádésan bemutatkozó 19 éves Fradi-játékost, Klujber Katrint választotta, aki 5 góljával és jó játékával érdemelte ki az elismerést.


A két BL kiemelt, Nerea Pena és Klujber Katrin Fotó/Fradi.hu

Ezek után jöhet az egymás elleni BL- csörte, ami 2019-ben már a második találkozója lesz a két zöld-fehér magyar csapatnak, de még kétszer találkoznak tavasszal bajnokin és BL- visszavágón is. A sors úgy hozta, hogy a két csapat BL-visszavágója is másodikán lesz, 2019. március 2-án.

Minden hónap második napján Elek Gábor igazi hadvezérként nehéz csatába viszi a fradista lányokat a Győr ellen. Fotó/MTI

Az Audi Arénában a hazai bajnok Győri Audi ETO KC 2019. január 2-án 39–33-ra nyert a FTC-Rail Cargo Hungária ellen a női kézilabda NB I rangadóján. Akkor és azóta is a Fradi-vezér Elek Gábor fő gondja a védekezés szervezetlensége, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy a németektől is 32 gólt szedett össze az FTC. Nem találta meg eddig a mester a megoldást a problémára, az új játékosok összeszokása nehezen halad, nagyon hiányzik a csapatból Hornyák és Szekeres, akik a védelem stabil oszlopai voltak. Ugyanakkor támadásban egyre magabiztosabb az FTC és minden mérkőzésen valaki a csapatból különleges teljesítményt produkál, ahogy most Pena tette.


Fodor Csenge súlyosan megsérült a CSM Bucuresti elleni BL összecsapáson. Fotó/gyorietokc.hu

Az ETO-nál nem a védekezéssel, inkább a létszámmal van gondja Danyi Gábornak, a győriek edzőjének, ugyanis újabb sajnálatos sérülés miatt tovább bővül a lelátón kényszerűségből csak nézőként jelenlévő játékosok sora. Az előzetesen remélteknél súlyosabb sérülést igazoltak a hétfői vizsgálatok Fodor Csenge vállában – írta a Győri Audi ETO KC hivatalos honlapja, a gyorietokc.hu. A tehetséges fiatal szélső a CSM Bucuresti elleni BL-meccsen vállsérülést szenvedett és meg kell műteni. Így Mörk és Amorim után Fodor Csenge is hosszabb kényszerpihenőre lesz ítélve. Eduarda Amorim a rehabilitáció felénél tart, Nora Mörk másfél-két hónap múlva térhet csak vissza a pályára. Ugyanakkor Tomori Zsuzsa ismét egészséges és 2 góllal vette ki a részét a CSM Bucuresti legyőzéséből.

Győr, 2019. január 2.
Crina Elena Pintea (K), a Győr és Háfra Noémi (b), az FTC játékosa a női kézilabda NB I Győri Audi ETO KC – FTC-Rail Cargo Hungaria mérkőzésén a győri Audi Arénában. Győri Audi ETO KC – FTC-Rail Cargo Hungaria 39-33.
MTI/Krizsán Csaba

Érden február másodikára telt házat és nemzeti színekbe borított lelátót ígérnek a Fradi szurkolók, akik nagyon készülnek szeretett csapatuk első idei hazai Bajnokok Ligája mérkőzésére a nagy rivális ellen.

A BL csoport jelenlegi állása:

  1. Győri Audi ETO KC 10 pont,
  2. Vipers Kristiansand (norvég) 6 (144-133),
  3. CSM Bucuresti 6pont, (152-153),
  4. Ferencváros 4 pont,
  5. Krim Mercator Ljubljana (szlovén) 3 pont,
  6. Thüringer HC 1 pont,

Kapcsolódó Cikkek