EUR: 323,44 Ft
CHF: 290,88 Ft
2019. június 26., szerda
János, Pál

Egyéb Veszprém

Minden szuri után jut majd egy plüssállat

A kórház gyerekosztályát támogatta a 1. Futsal Club Veszprém és civil szervezetek

Szerző: Simon Dániel


Ezernél is több plüssjátékkal, illetve jelentős pénzadománnyal is támogatta a Bébimentő Alapítványon keresztül a Csolnoky Ferenc Kórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Centrumát az 1. Futsal Club Veszprém, karöltve több helyi civil szervezettel.

A királynék városának szervezetei azonban már nemegyszer bizonyították, hogy egy nemes cél érdekében szeretettel tudnak összefogni. A beteg gyerekek gyógyulásáért több helyi civil szervezet – a Fidelitas, a Lélektér Alapítvány, a Polgári Kör, az Új Nemzedék és a Vediök – adománygyűjtő akciót hirdetett a karácsonyi vásárban. Ehhez az önzetlen, szeretetteljes indíttatáshoz csatlakozott a múlt heti Berettyóújfalu elleni rangadó előtt megtartott „Hozz magaddal egy plüssállatot” akcióval városunk élvonalbeli futsalcsapata, az 1. Futsal Club Veszprém is.


Rajki Tamás megköszönte a szurkolók segítségét (Fotó: Domján Attila)

Rajki Tamás, az 1. FCV ügyvezetője a Csolnoky Ferenc Kórház gyermekosztályán tartott adományátadó sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy hálával tartoznak szeretett szurkolóiknak, ugyanis a felhívás hatalmas sikerrel zárult: elmondása szerint több mint ezer plüssállatot kaptak a Március 15. utcai sportcsarnokban a legutóbbi bajnoki mérkőzés kezdete előtt.

Az ügyvezető emellett hozzátette, óriási büszkeséggel csatlakoztak a kezdeményezéshez, sőt a plüssállatkákon kívül 250 ezer forinttal is támogatják a Bébi­mentő Alapítványon keresztül a gyermekosztályt.

Dr. Szabó Éva hangsúlyozta: az adományok jó helyre kerülnek a gyerekosztályon (fotó: Domján Attila)

Az adományokat a szervezetek képviseletében jelenlévő személyek közösen adták át dr. Szabó Évának, a Csolnoky Ferenc Kórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Centrum vezető főorvosának.

A doktornő mindenekelőtt köszönetet mondott a kezdeményezésért, az adományokért, illetve az önzetlenségért. Hangsúlyozta, hogy a plüssök szintén hatalmas segítséget jelentenek nekik, ugyanis mosolyt csalnak a beteg gyermekek arcára.

A pénzadományból automata vérnyomásmérőt vesznek (fotó: Domján Attila)

– Higgyék el, egy fájó szuri után nagy öröm egy könnyeivel küszködő gyermeknek egy plüssállat. Természetesen, ha egy csöppség nagyon megkedveli valamelyik állatkát, szeretettel neki adjuk – árulta el a főorvosnő, majd hozzátette, hogy a pénzadományért is mérhetetlenül hálásak: egy olyan automata vérnyomásmérő készülék vásárlását tervezik belőle, mellyel a jövőben lehetőségük nyílik majd a legkisebbeket is megvizsgálni.

Kapcsolódó Cikkek