EUR: 323,90 Ft
CHF: 292,33 Ft
2019. június 25., kedd
Vilmos

Extra

Mohamed Fatima: Három-négy évesen már vert a nevelőapám

Mohamed Fatima valamivel több, mint egy évvel ezelőtt vesztette el édesanyját. Az énekesnő azóta is tartja a kapcsolatot nevelőapjával, aki gyerekként többször is bántalmazta. Fatima a Lokálnak elárulta: megbocsátott a férfinak, mert megértette, hogy csak a saját sikertelenségéből fakadó stresszt vezette le rajta.

– Édesanyámnak sok egészségügyi problémája volt, több mint egy éve ment el. Bár nagyon erős és kitartó asszony volt, az utolsó hónapokban már azt láttam rajta, hogy megbékélt mindennel. Furcsa, de nem gyászoltam, mivel nem hiszek a halálban. Spirituális ember vagyok, hiszem hogy minden okkal történik, és noha még csak 65 éves volt, valamiért el kellett mennie. Nagyon közel álltunk egymáshoz, nekem ő egy személyben volt az anyám, a barátnőm és a lelki társam. Hiányzik, de úgy érzem, hogy a lelke még mindig itt van velem – kezdte a Lokálnak Mohamed Fatima, akinek egészen kicsi korában váltak el a szülei. Nem sokkal később édesanyja megismerkedett egy férfival, aki az énekesnő nevelőapja lett. A férfi gyerekként bántalmazta.


– Úgy három-négy éves lehettem, amikor minden előzmény nélkül alaposan megvert, jó néhány pofont is kaptam. Sokáig dühös voltam rá, egész gyerekkoromban kerestem a válaszokat a kérdéseimre, ám csak felnőttként sikerült megértenem, hogy mi állhatott a dolog hátterében – mesélte meglepő őszinteséggel Fatima, aki büszke arra, hogy édesanyja halála óta képes volt megbocsátani a férfinak, akivel még ma is tartja a kapcsolatot.

– Az a sok keserűség, szorongás és teher, amit éveken át cipeltem, egy csapásra kiment belőlem. Fel kellett nőnöm a megbocsátáshoz, mára rájöttem, hogy a haragtartással csak a saját lelkem mérgeztem. Az elengedéshez persze az őszinte megbánását is látnom kellett rajta, mostanra pedig már azt is sikerült megértenem, hogy miért tette ezt velem. Anyám előtt volt egy felesége, akitől született egy fia, a picivel azonban nem tarthatta a kapcsolatot. Ez óriási szívfájdalma volt, és az ebből fakadó stresszt vezette le rajtam. A harag azonban már a múlté, boldog vagyok, hogy sikerült rendeznünk a kapcsolatunkat.


Kapcsolódó Cikkek

  • Élre tört a Toy Story 4.

    Élre tört a Toy Story 4.

    118 millió dolláros (33,6 milliárd forintos) hétvégi jegyárbevételével könnyedén nyerte meg az észak-amerikai mozis hétvégét a Pixar családi animációja, a Toy Story 4.

  • Így lehet nevelőszülő

    Így lehet nevelőszülő

    Az SOS Gyermekfalvak friss kutatása szerint a megkérdezett emberek fele nincs tisztában a nevelőszülővé válás pontos feltételeivel és azzal, hogy hazánkban hatalmas hiány van belőlük.