2019. október 19., szombat
Nándor

Egyéb X.kerület

Motorosok nem, pingpongosok igen!

A Hungexpo arról tájékoztatott, hogy idén elmarad a Budapest Motor Fesztivál, azonban sportvilágversenyt tartanak a helyszínen, áprilisban ugyanis a világ legjobb asztaliteniszezői érkeznek Kőbányára.

Idén elmarad a látványos motorshow ( Fotó: Sáfár Tibor)

A Hungexpo Zrt. továbbra is dolgozik azon, hogy a mintegy harmincezer motorosnak, az érdeklődőnek és látogatóknak ugyanúgy, mint a motoriparban tevékenykedő számos vállalatnak megfelelő színvonalú motorkiállítást nyújtson, ami 2019-re sajnos nem látszik biztosítottnak − írta közleményében nemrég a terület. Ennek fényében a vállalat úgy döntött, a kiállítás megrendezése helyett az erőforrásokat inkább a háttérben zajló fejlesztésekre, egyeztetésekre fordítja, hogy hamarosan még vonzóbb formában adhassa vissza a közönségnek a Budapest Motor Fesztivált.


Madarász Dóra a vébén is nagyon kell, hogy koncentráljon

A kétkerekűek ugyan nem vonulnak fel idén az expón, viszont tavasszal komoly világversenynek ad otthont a kőbányai helyszín. Az egyéni asztalitenisz-világbajnokságot április 21. és 28. között rendezik. Az MTI-hez eljuttatott közleményből kiderül, hogy a viadalt négy pavilonban bonyolítják le. A legújabb, közel tízezer négyzetméteres G csarnokban rendezik a döntőket, itt épül fel az ötezer fő befogadására alkalmas nagy aréna, továbbá ebben a pavilonban kapnak helyet egyedi standjaikkal a rendezvényt támogató fő szponzorok is. Az F pavilonban alakítják ki az úgynevezett VIP beütő csarnokot, a bírói és játékospihenőt, a sajtóközpontot és konferenciatermet. A húszezer négyzetméteres A pavilon egyik felében a játékosok gyakorolhatnak, a másikban pedig a selejtezőket tekinthetik meg a nézők a kétezer fős lelátóról. A D pavilonban szeparáltan folyik majd a versenyzői étkeztetés, míg a csarnok többi részében szurkolói zóna lesz, ahol a nézők is kipróbálhatják asztalitenisz-tudásukat, illetve itt vásárolhatnak különböző sporteszközöket, sportruházatot és a versennyel kapcsolatos emléktárgyakat.

Minden bizonnyal a kínaiak is beleszólnak az érmek elosztásába
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A viadal miatt megnövekedett forgalomra számíthatnak a budapesti szállodák is, a rendezvénynek köszönhetően a fővárosi hotelekben várhatóan húszezer körüli többlet-szobaéjszakával kell számolni április 15. és 30. között.
Budapest eddig három asztalitenisz-világbajnokságnak adott otthont, 1929-ben, 1931-ben, legutóbb pedig 1950-ben.


Kapcsolódó Cikkek

  • Kinyitották a Kikötőt

    Kinyitották a Kikötőt

    A Kikötő Közösségi Sziget Nyílt Napján ingyenes családi, gyermek, ifjúsági programokkal várták az érdeklődőket!

  • Lázár János: Jól haladnak a tram-train munkálatai

    Lázár János: Jól haladnak a tram-train munkálatai

    Jelen pillanatban nincs akadálya annak, hogy 2021 őszén járjon a Tram-Train – ismertette Lázár János. A projektért és a dél-alföldi közlekedés fejlesztéséért felelős kormánybiztos hozzátette, Hódmezővásárhelyen a jövő év tavaszára befejeződik a kivitelezés.