EUR: 322,63 Ft
CHF: 288,36 Ft
2019. június 18., kedd
Arnold, Levente

Egyéb Tatabánya

#museumiselfinap

Az országban elsőként a Tatabányai Múzeum csatlakozott a nemzetközi múzeumi szelfinaphoz. A legidősebb szelfikészítő 70 éves volt, de a diákok is kihasználták az ingyenes múzeum-látogatási lehetőséget.

 

A Selfie Day lényege, hogy jegyvásárlás nélkül beléphetünk a programban részt vevő múzeumba, és fényképet is készíthetünk bármely kiállításon. Volt, aki a Tatabányai Múzeum közösségi oldalára is feltöltötte a kedvenc műtárgyával készült képeket.


Iskolásoktól nyugdíjaskorig minden korosztály szelfizni érkezett a Tatabányai Múzeumba. Városunk legnagyobb gyűjteménye az országban elsőként csatlakozott a nemzetközi múzeumi szelfinaphoz. A helybéliek mellett külföldi látogatói is voltak a különleges programnak. Volt, aki a közösségi oldalára is feltöltötte a fényképeket.

Minden korosztály örömmel vett részt a programban

A Bláthy Ottó középiskolából csoportosan érkeztek a diákok. Azt mondták, médiatanáruk hívta fel a figyelmüket a Tatabányai Múzeum programjára. A legidősebb szelfiző látogató egy 70 év feletti hölgy volt.


A múzeumi szelfinap lényege, hogy belépőjegy és fotójegy nélkül bármelyik tárlat látogatható, és bárhol fényképezhetünk, bármelyik kiállítási tárgy társaságában készíthetünk szelfit. Öt évvel ezelőtt Mar Dixon a Culture Themes weboldal szerkesztője által indult a kezdeményezés. Ez a figyelemfelkeltő megmozdulás arra buzdított, hogy január 17-én a #MuseumSelfie hashtag alatt tegyünk közzé közösségi oldalakon olyan képeket, amelyben a szelfikészítés technikáján keresztül ábrázoljuk kedvenc múzeumunkat, múzeumi tárgyunkat, műtárgyunkat, kiállításunkat, illetve saját magunkat. Az egyetlen kérés az volt, hogy ezen a napon a szelfibotok maradjanak otthon, a képek pedig olyan körülmények között készüljenek, ami semmilyen módon nem károsítja a műtárgyakat.

Mucsi Melinda, a Tatabányai Múzeum kommunikációs munkatársa szerint népszerű volt az első Selfie Day az intézményben. Jövőre is szeretnék megrendezni még izgalmasabb programokkal. A nap összefoglalóját fotókkal az ötletgazdának, Mar Dixonnak is elküldték, aki gratulált a tatabányai programhoz, és lájkolta a múzeum oldalát.

Kapcsolódó Cikkek