2019. november 20., szerda
Jolán

Egyéb Tatabánya

#museumiselfinap

Az országban elsőként a Tatabányai Múzeum csatlakozott a nemzetközi múzeumi szelfinaphoz. A legidősebb szelfikészítő 70 éves volt, de a diákok is kihasználták az ingyenes múzeum-látogatási lehetőséget.

 

A Selfie Day lényege, hogy jegyvásárlás nélkül beléphetünk a programban részt vevő múzeumba, és fényképet is készíthetünk bármely kiállításon. Volt, aki a Tatabányai Múzeum közösségi oldalára is feltöltötte a kedvenc műtárgyával készült képeket.


Iskolásoktól nyugdíjaskorig minden korosztály szelfizni érkezett a Tatabányai Múzeumba. Városunk legnagyobb gyűjteménye az országban elsőként csatlakozott a nemzetközi múzeumi szelfinaphoz. A helybéliek mellett külföldi látogatói is voltak a különleges programnak. Volt, aki a közösségi oldalára is feltöltötte a fényképeket.

Minden korosztály örömmel vett részt a programban

A Bláthy Ottó középiskolából csoportosan érkeztek a diákok. Azt mondták, médiatanáruk hívta fel a figyelmüket a Tatabányai Múzeum programjára. A legidősebb szelfiző látogató egy 70 év feletti hölgy volt.


A múzeumi szelfinap lényege, hogy belépőjegy és fotójegy nélkül bármelyik tárlat látogatható, és bárhol fényképezhetünk, bármelyik kiállítási tárgy társaságában készíthetünk szelfit. Öt évvel ezelőtt Mar Dixon a Culture Themes weboldal szerkesztője által indult a kezdeményezés. Ez a figyelemfelkeltő megmozdulás arra buzdított, hogy január 17-én a #MuseumSelfie hashtag alatt tegyünk közzé közösségi oldalakon olyan képeket, amelyben a szelfikészítés technikáján keresztül ábrázoljuk kedvenc múzeumunkat, múzeumi tárgyunkat, műtárgyunkat, kiállításunkat, illetve saját magunkat. Az egyetlen kérés az volt, hogy ezen a napon a szelfibotok maradjanak otthon, a képek pedig olyan körülmények között készüljenek, ami semmilyen módon nem károsítja a műtárgyakat.

Mucsi Melinda, a Tatabányai Múzeum kommunikációs munkatársa szerint népszerű volt az első Selfie Day az intézményben. Jövőre is szeretnék megrendezni még izgalmasabb programokkal. A nap összefoglalóját fotókkal az ötletgazdának, Mar Dixonnak is elküldték, aki gratulált a tatabányai programhoz, és lájkolta a múzeum oldalát.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.