2019. június 17., hétfő
Laura, Alida

Egyéb Székesfehérvár

Nagykorú lett a Csemete

Farsangi mulatsággal ünnepeltek a bölcsődések és szüleik

Szülők és gyermekek együtt ünnepelték az évfordulót Fotó: ÖKK, Simon Erika


 

Tizennyolcadik születésnapját ünnepelte a Csemete Alapítvány. A nagykorúvá vált, szakmailag országosan elismert szervezetet és a farsangi mulatságon megjelent bölcsődéseket Cser-Palkovics András polgármester és Horváth Miklósné önkormányzati képviselő köszöntötte, kiemelve és köszönetet mondva a színvonalas, hittel, kitartással végzett munkáért, a töretlen fejlődésért és a szülők bizalmáért.

A jelmezbe öltözött apróságok a tortázás után énekes-táncos játékokkal folytatták a programot. Az ünnepet farsangi mulatsággal kötötték össze, a torta és a játékok mellett farsangi táncház szórakoztatta a kisgyermekeket és szüleiket. Az alapítvány és a Csemete Gyermekcentrum 2001 óta működik. A bölcsődei ellátást és annak fejlesztését támogató szervezet a fogyatékos gyermekek gondozásával, a kistérségben élő kisgyermekek elhelyezésével és a családi napközikkel foglalkozik. A szakmai team munkáját és az alapítvány működését az önkormányzat a már akadálymentes, az elmúlt években felújított tetőszerkezettel és új nyílászárókkal felszerelt szolgáltatási épület ingyenes használatával, valamint a városban lakó bölcsődések ellátásának támogatásával segíti.

A jelenlegi 84 férőhelyes Gyermekcentrum Bölcsőde a kisgyermeknevelői képzés gyakorlóhelye, 18 év alatt az ország minden részéről fogadtak kollégákat, ezenkívül a családi bölcsődéket szakmai tapasztalatokkal segítik. Időközben létrehozták a Csemete Családi Napközit, majd Iszkaszentgyörgyön a Pitypang Családi Napközivel bővítették a családi szolgáltatást. A Zsebi-baba klubban pedig 2015 óta játszanak kismamák és kisbabák. A rendezvény vendégei között jelen voltak dr. Mátay Katalin és Sárközi Valéria, az alapítvány megálmodói.

Kapcsolódó Cikkek