2019. november 14., csütörtök
Aliz

Belföld

Nagyon büszke fiatalkori szkinhed interjújára Sneider Tamás

Abban az interjúban egyébként arról beszélt, hogy nagyon meg tudja érteni azokat a bomberdzsekis fiatalokat, akik romákat vernek és rettegésben tartják őket. A Jobbik elnöke ráadásul egyáltalán nem zavartatja magát a körülötte kirobbant náci botránysorozat miatt, és egy olyan interjúval dicsekszik, amivel nem igazán lehetne – írja az Origo.

A náci botrányba keveredett Sneider Tamás 1992-es interjút adott a Magyar Narancsnak, amelyben 21 éves fejjel mesélt szkinhed élményeiről. A beszélgetés során hangot adott annak, hogy bizonyos mértékben meg tudja érteni a romákat és a színes bőrűeket bántalmazó szkinhedeket. „Szétfeszíti őket a munkanélküliség, és a szociális gondok miatt bennük felhalmozódott tehetetlen düh, másrészt az ide bejövő külföldiek és cigányok között valóban sok a bűnöző, a személyek egybemosódnak” – ezzel indokolta meg a Jobbik jelenlegi elnöke, miért lehet helyes valakit, vagy valakiket származási alapon megverni. Az interjú egy későbbi pontján pedig megígérte a Magyar Narancs olvasóinak, történjen bármi, sohasem fogja levetni a szkinhedek jellegzetes ruházatát, a bomberdzsekit, mert ez az öltözködési stílus tetszik neki – fogalmaz az Origo


Miután előkerült ez az interjú, Sneider közösségi oldalán is megosztotta azt a következő felütéssel:

“Mikor visszatekintek a múltra – harminc év távlatából – szomorúan látom, hogy azok a gondok, amiket már nagyon fiatalon megfogalmaztam, még napjainkban is sújtják a hazánkat”. Aztán hozzáteszi, hogy már 21 éves korában nagyon komoly elképzelései voltak a világról.


“Jó érzés egy huszonegy éves fiatalember, korához képest nagyon komoly elképzeléseit olvasni” – írta a jobbikos politikus.

Egyelőre semmi jel nem mutat arra, hogy Sneider Tamás lemondana politikai tisztségeiről, vagy bocsánatot kérne a náci botránysorozata miatt.  „Ez egy vicc!” – ezekkel a szavakkal reagált a Jobbik elnöke az ATV-nek arra a felvetésére, miszerint lemond-e amiatt, hogy a nyakában ülő felesége kétszer is a hitleri karlendítéssel pózolt egy esküvői felvételen. Az esetet azzal igyekezett megmagyarázni, hogy csupán “szórakoztak és poénkodtak” az egybegyűltek, amikor kart lendítettek.

NOSZTALGIA – Mikor visszatekintek a múltra – harminc év távlatából – szomorúan látom, hogy azok a gondok, amiket már…

Gepostet von Sneider Tamás am Freitag, 25. Januar 2019

Ezekbe a náci ügyekbe nem bukott bele a Jobbik

Bár a Jobbik évek óta igyekszik azt a képet mutatni magáról, hogy a Vona Gábor által meghirdetett néppárti irányvonalnak köszönhetően teljesen megváltozott, több jel is azt bizonyítja, hogy ez egyszerűen hazugság. Ennek egyik leglátványosabb bizonyítéka az, hogyan kezelik a párt vezetői, ha egyik politikusuk antiszemita kirohanást tesz. Ha röviden kellene megválaszolni a kérdést, akkor az így nézne ki: sehogy, a Jobbik történetében egyetlenegyszer sem volt negatív következménye annak, ha valaki zsidózott. Pedig volt egy-két ilyen eset a párt életében.

Mint arról már mi is beszámoltunk, Pár évvel ezelőtt még hatalmas tömeg gyűlt össze a Kossuth téren, hogy Gyöngyösi Márton eltávolítását követelje a közéletből, amiért a jobbikos képviselő a zsidó származású és szerinte ebből fakadóan nemzetbiztonsági kockázatot jelentő képviselők listázását indítványozta. A botrány ellenére Gyöngyösi a mai napig a Jobbik országgyűlési képviselője. De megemlíthetnénk még Szilágyi György, Kulcsár Gergely és a vecsési Jobbik antiszemita botrányait is, amelyek mind komoly következmény nélkül maradtak.

Szávay István és Sneider Tamás botrányairól pedig a Lokál is sokszor beszámolt már.

A Jobbik frakcióvezető-helyettese, Szávay István egy általa zsidó származásúnak tartott nő megverésével dicsekedett párttársainak egy hangfelvétel szerint, és ígéretének ellenére a mai napig nem mondott le a parlamenti mandátumáról.

Kapcsolódó Cikkek