2019. november 15., péntek
Albert, Lipót

Egyéb Kecskemét

Nálunk is van már „Enni adok” ételdoboz!

Kecskeméten a Nyíri út 15. szám alatt helyezte ki „Enni adok” ételdobozát a Re-Formáló Egyesület. Ez a 49. dobozuk az országban. Bárki megtöltheti, hogy segítse azokat, akik szükséget szenvednek.

„Kedves kecskemétiek! Szeressétek, támogassátok, töltsétek meg minden finomsággal! Segítsünk együtt, mert segíteni jó!” – kérték az önkéntesek a város lakóitól. A Re-Formáló Egyesület „Enni adok” ételdoboza egy 65x59x39 centiméteres szekrény, amely vízálló és UV-védett műanyagból készült, fém megerősítésekkel. Minden dobozhoz tartozik egy önkéntes csapat, amely naponta legalább egyszer, melegebb időjárás esetén naponta többször is látogatja a dobozt, ellenőrzi a benne lévő élelmiszereket, ételeket. Az önkéntesek naponta takarítják is a dobozokat.


Mit tehetünk az ételdobozokba? Bármilyen tartós élelmiszert (liszt, cukor, só, tészta, rizs, olaj, konzervek, befőttek, lekvárok stb.), házi készítésű főtt ételt és házi süteményt, bolti süteményeket és készételeket, zöldségeket, gyümölcsöket, édességet, valamint pékárut.

A Nyíri út 15. szám alatt helyezték ki az Enni adok dobozt

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.