EUR: 345,81 Ft
CHF: 321,72 Ft
2020. augusztus 09., vasárnap
Emőd

Extra

Nanushka: Hittem, hogy sikerülni fog

A Nanushka tervezője, Sándor Szandra már egész fiatalon tudta, hogy a divattal szeretne foglalkozni és egy olyan márkát létrehozni, ami világhírű lesz. A Lokálnak elárulta, volt olyan időszak, mikor úgy tűnt, hogy tönkremegy, de ő akkor is bízott a sikerben, ami mostanra el is érkezett. 

–  Egészen kislány korom óta érdekelt a divat, és viszonylag korán meg is fogalmazódott bennem, hogy tervező szeretnék lenni. Édesanyám gyermekruhákkal foglalkozott, így otthon is körülvett ez a légkör. Rajzolni nem tudtam, de a londoni egyetem előtt jártam egy előkészítőre, ahol minden olyan fontos dolgot megtanultam, ami szükséges ehhez a pályához, többek között rajzolni is – mesélt a karrierje kezdeteiről Szandra a Lokálnak. A magyar tervező a szeptemberben megrendezett New York-i Fashion Weeken mutatta be először a 2019-es, Totem nevet viselő tavaszi-nyári kollekcióját, amelynek köszönhetően mind ő, mind Magyarország felkerült a divatipar térképére. Azóta már olyan világsztárok viselik az egyedi Nanushka darabokat, mint Dua Lipa, Kendall Jenner, Uma Thurman, Jennifer Lawrence vagy Jodie Foster.


– Mikor 13 évvel ezelőtt belekezdtem, elhatároztam, hogy egy olyan márkát szeretnék kiépíteni, ami világhírű. Hatalmas boldogság, hogy ez mostanra sikerült. Az pedig csak még jobban inspirál, hogy a világsztárok is ennyire szeretik a kollekcióinkat. Én a kezdetek óta ugyanolyan lelkesedéssel ülök az asztalomhoz és tervezek. Most szeretnénk sokkal nagyobb hangsúlyt fektetni a ruhák mellett a kiegészítőkre is, illetve majd egy gyermek- és egy férfikollekcióval is előrukkolni – mondta csillogó szemekkel a tervező, aki a nehézségek ellenére is mindig bízott a sikerben.

– Sok ember kemény munkája az, hogy a Nanushka ilyen népszerűvé vált. Persze voltak nehézségeink, a 2008-as válság minket is nagyon megviselt. Már ott tartottunk, hogy abba kell hagynunk az egészet, de én a legnehezebb időkben is hittem, hogy sikerülni fog, és szerencsére így is lett – tette hozzá Szandra, akinek a sok munka mellett szüksége van a feltöltődésre is.


– Mivel ez egy kreatív munka, nagyon fontos, hogy legyen időm a kikapcsolódásra is, ezért ha csak tehetem, elmegyek túrázni. Ilyenkor van időm feltöltődni és a természetből ihletet meríteni.

Kapcsolódó Cikkek