2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Extra

Napi 40 ezret költött Curtis drogra

Curtis úgy döntött, hogy végleg leszámol a démonjaival, és bevonul a rehabra. A magyar sztárvilágban többen megjárták a drogpoklot, de sikerült felállniuk a padlóról, és azóta sikert sikerre halmoznak.

„Sajnos idő kellett ahhoz, hogy belássam a betegségem… Bocsánatot kérek mindenkitől mindenért! Ezen a héten befekszem egy rehabilitációs központba, hogy újra az igazi Curtist kapjátok. (…) 6 hét múlva jövök, köszönöm mindenkinek, aki velem van. Addig ne írjatok üzenetet nekem kérlek, mert úgysem lesz telefonom, ha visszatértem, mindenkivel konzultálok. Ui: Szeretlek Petike és mindenben igazad volt” – írta múlt héten Curtis az Instagramján, így jelentette be, hogy végül elvonóra megy. Mint ismert, Majka a nyáron jelentette be, hogy megszakítja a közös munkát Curtissel egykori zenésztársa drogproblémái miatt. Curtis korábban önéletrajzi könyvében is részletesen mesélt arról, hogy először egy haverja autójában szívott kokaint.


„Azt sem tudtam, hogy kell csinálni, de ő megmutatta. (…) Ekkor még nem sejtettem, hogy ebből bajom lehet, hogy ez túl jó. Még föl sem fogtam, mi történt. Gondoltam, belefér, ugyanolyan, mintha bulizás közben beb*sznék. De sajnos tényleg nagyon bejött. Az sem tűnt fel, hogy negyven rongyot elköltök egy este a cuccra, mert úgyis megkeresem másnap. Akkor tényleg nem tűnik fel az embernek, csak később. Ráadásul másnap szarul sem voltam tőle, itt nincs olyan, hogy fáj a fejed vagy ég a beled, mint egy beb*szás után” – írta. A könyv óta Curtis a múlt héten vallotta be először, hogy gondjai vannak a kábítószerrel, és leszokik. Menyasszonya, Kriszti pedig kiáll mellette. A pár augusztusra tervezte az esküvőjét, majd kiderül, hogy addig Curtisnek sikerül-e végleg leszámolnia a démonjaival.

Curtis és Kriszti kitartanak egymás mellett fotó: Instagram

Szabó Győző: Az első napokban totál kilúgozva ébredtem


A színész a Toxikoma című könyvében mesélt arról részletesen, hogy tíz éven át volt a drogok rabja, ebből négy évig keményen heroinozott. Csak az volt számára fontos, hogyan szerzi meg a napi adagját, és rendszeresen összejárt a többi drogossal.

Szabó Győző Fotó: Lokál

„Tudni kell, hogy mindig vannak úgynevezett gócpontok. Ahol alkalomadtán összejöttek a toxik és a nőik. Két-három ilyen »nyilvános« hely volt. (…) A konyhában az egyik toxi épp a barátnőjét k*rta hátulról. A csaj sikítozott, picit túlzásba vitte szerintem a kamugyönyört. Volt olyan, hogy be is szálltam. Az ilyesmi elég lazán volt kezelve” – írta a színész, aki 2001-ben döntötte el, hogy végleg leáll a drogokkal, és befeküdt az elvonóra, ahol Csernus Imre kezelte.

„Feküdtem, aludtam, gyógyszert kaptam, aludtam, ettem, feküdtem. Napokig kómás voltam a gyogyóktól. Álmaim sem voltak éjszakánként. Az első napokban totál kilúgozva ébredtem. Nem voltak társaim. Egyedül voltam. Én és az emlékeim. Ott. A kapunál. Aztán a negyedik nap reggelén már egy picit pasztellesedtek a színek. Kezdtek megjönni az árnyékok. (…) A harmadik hetem kezdődött el. Már derékig kint voltam a f*sból. Kezdtem jól lenni. Igazán. Már elővettem az ugrókötelet néha. (…) Lement az egy hónap. Már nem is a földön jártam. Méterekkel fölötte. És elérkezett a nagy nap” – fogalmazta meg a színész, aki óriási sztár lett a Valami Amerika után, és idővel végleg leszámolt a démonjaival, azóta sikert sikerre halmoz.

Csernus Imre: Bárcsak ilyen egyszerű lenne a sztori

Csernus Imre pszichiáter Amszterdamban próbálta ki először a heroint. Utána igazi pokoljárás következett, ugyanis hosszabb ideig nem tudott szabadulni a szenvedélyétől. Később sokaknak – köztük Szabó Győzőnek – is segített. A színész fent idézett könyvében Csernus arról is írt, hogy nem olyan könnyű a leszokás, ahogy azt sok függő hiszi.

„Bárcsak ilyen egyszerű lenne a sztori: négy hét, és a narkós máris szabad ember lesz. De ez nem igaz. Ha az illető nem éri el nap mint nap a belső békéjét, nem oldja meg a rá váró racionális és érzelmi konfliktusokat, akkor a feszültség és az elégedetlenség fokozódik, és lehet, hogy nem narkóval, hanem mondjuk piával fogja levezetni, vagy belekapaszkodik valakibe, mert gyáva kimondani, hogy a függősége a haláláig tart. Ez van. A stabilitást nem adják ingyen, és mindig csakis az aktuális pillanatban érhető el.”

Stohl András: Már én sem fogyasztok, és nem is hiányzik

Stohl András Őszintén című könyvében arról mesélt, hogy valójában sosem volt drogfüggő, de fogyasztotta, és nagy bajba került a kábítószer miatt.

„Egy februári napon éjszaka egy szórakozóhelyen voltam. Egy csapat, két rossz lánnyal, elmentem velük bulizni, fogyasztottunk kábítószert, majd hazamentem. Fél év után otthon kopogtak, három civil ember állt az ajtóban. A Nemzeti Nyomozó Irodától jöttek, házkutatást tartanak, mert feljelentettek kábítószer- fogyasztásért. Szeretnék, ha bemennék velük. (…)  A két lány köpte be a nevem. Soha többé nem láttam őket, egyszer fogyasztottam velük. A rendőrségen elém tettek egy albumot, kérdezték, kit ismerek. Az utolsó oldalon a saját fényképem nézett vissza rám. Gondolom, mindenkinek megmutatták. Jól be voltam szarva. Másnap már a Blikk és a Bors is hozta, hogy a Stohlt bevitték. Akkor kapták el a Való Világból ismert Segalt. Kitalálták, hogy Segal volt a dílerem. Ebből az kerekedett ki, hogy a Stohl narkós. Gondoltam, jobban járok, ha bevallom, mert akkor hamarabb leszállnak rólam. Az újságok mégis hihetetlen nagy feneket kerítettek az ügynek, médiakampány lett körülöttem. Semmi nem volt igaz abból, amit leírtak, nincs dílerem, senkinek nem kellett tartania attól, hogy feldobom, mert nem volt körülöttem senki. Azért el kellett járnom az elterelésre, mert akkor jobban jövök ki a dologból. (…) Szabálysértéssel megúsztam. De ez csak az ügy hivatalos része, mert ha egyszer elterjedt rólad, hogy narkós vagy, baromi nehezen vakarod le magadról. Hiába tudom, hogy nem vagyok drogos. Így vagyok elkönyvelve: Stohl az alkoholista drogos. A kokaintól nem tudok szerelmeskedni. Vagy kokain, vagy szex. (…) Már én sem fogyasztok, és nem is hiányzik. Semmiféle elvonási tünetem nem volt. Az egyik barátomnak viccesen azt mondtam, hogy tizenhat éve drogozom, és még nem szoktam rá. És tényleg nem.”

Dietz a pokolból tért vissza

Dietz Gusztáv harcművészt a nagyközönség a Legbátrabb páros című műsorból ismerheti, amelyet feleségével, Laky Zsuzsi egykori szépségkirálynővel nemrég megnyertek. A műsorból kiderült, hogy Guszti nem ismer lehetetlent, ez azért is van, mert a pokolból tért vissza.

„16 éves voltam, amikor meghalt az apám, ráadásul én találtam rá. Két-három órát ültem mellette, emlékszem, kétségbeesésemben már rugdostam, hogy keljen fel, mert nem hittem el, hogy meghalt. Kegyetlen volt. Nagyon erős volt a viszonyunk, és akkor bennem valami megtört. Onnantól kezdve semmi más nem érdekelt, csak az éjszaka, a balhék, a k*rvák, a bűnözés és persze a kábítószer” – mondta korábban a Blikknek Guszti, aki nem akart börtönbe menni, ezért befeküdt az elvonóra. Azóta pedig sokaknak segített a történetével.

Dietz Guszti és Laky Zsuzsi

Kapcsolódó Cikkek

 • Nanushka lábai előtt hever New York

  Nanushka lábai előtt hever New York

  Tarolt a New York-i Fashion Weeken Sándor Szandra azaz Nanushka. A Ripost beszámolója szerint a magyar tervező olyan bemutatót tartott, amit a nemzetközi divatlapok szakírói is csak szájtátva lestek.

 • Ufónak tartotta családja Bud Spencert

  Ufónak tartotta családja Bud Spencert

  Átfogó portréfilm készült a világ legnagyobb pofonosztójáról, Bud Spencerről. A film rendezője, Király Levente ez alkalomból örömmel mesélt a színésszel való találkozásáról, és arról, hogy Bud mennyire imádott minket, magyarokat.

 • Kamurehabon pihent Curtis

  Kamurehabon pihent Curtis

  Curtis a hétvégén jött ki a rehabról, ahol szauna terápiával és méregtelenítéssel gyógyult. A Ripost kiderítette, hogy ez a fajta elvonókúra a szcientológia egyház módszere, ami a szakértők szerint egyáltalán nem hatásos.