EUR: 325,66 Ft
CHF: 299,36 Ft
2019. augusztus 19., hétfő
Huba

Belföld

Napokig feküdt a házban a testvérpár holtteste

Hetek óta nem tudták eltemetni édesapjukat azok a kisgyőri testvérek, akiknek holttestére nemrég bukkantak a rendőrök saját házukban, miután egyikük megölte öccsét, majd saját életének is véget vetett. Attila és László haláluk előtt elitták az apjuk temetésre szánt pénzt, majd közös öngyilkosságot terveztek.

Napok óta értetlenség és döbbenet uralkodik Kisgyőrben, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei falucskában. Alig három hete, hogy meghalt a Völgy utcában lakó G. bácsi, most pedig saját otthonában a két fia, az ötvenéves Attila és a két évvel fiatalabb László holttestére bukkantak a rendőrök.


– Attilát és Lacit nagyon megviselte nagybeteg apjuk halála. Az édesanyjuk három éve ment el, a fiúknak nem volt munkájuk, úgy tudom, emiatt karácsony előtt mindketten öngyilkosok akartak lenni – emlékezett a történtekre a szomszédban lakó Jucika néni. – Magukra hívták a rendőrséget és a rohammentőt is. Csakhogy a fiúk nem engedték be a házba egyiket sem. Azt hittük, megnyugodtak a kedélyek, azonban karácsony óta nem láttuk őket se a kertben, se az utcán. Az egyik szomszéd riasztotta a rendőröket, az egyik testvért a szobában vérbe fagyva, fivérét pedig a padláson felakasztva találták meg. Talán napok óta ott lehettek a házban, mert korábban mindennap láttuk őket az udvaron – sóhajt az idős asszony.

Ebben a házban lakott a tragikus sorsú testvérpár

A falucskában most mindenki azt találgatja, ki adja meg a végtisztességet a tragikus sorsú családnak. Hiszen  a testvérpár édesapjának holtteste még mindig Kazincbarcikán vár temetésre, Attila és László földi maradványait pedig egyelőre nem adja ki a rendőrség.


– A fiúknak nem volt pénzük apjuk hamvasztására, ezért a polgármesteri hivatal adott nekik, de az utolsó forintig elitták – magyarázza fejcsóválva Jucika néni. – Hogy ki temeti el mindhármukat? Nem tudni. Attilának van egy 19 éves fia, Dani, akit a volt felesége nevel. Pár száz méterre laktak csak egymástól, de Attila soha nem látogatta meg.

Kapcsolódó Cikkek