2019. november 17., vasárnap
Gergő, Hortenzia

Belföld

Nem fogja elhinni! Ilyen idő lesz hétvégén

Bármennyire is hihetetlennek tűnik, szombaton már-már tavaszias időt jósolnak a meteorológusok.

Ugyan péntekig még éppen csak egy-két fokkal kúszik majd feljebb a nullánál a hőmérő higanyszála, szombatra kifejezetten tavaszias időre számíthatunk.


Az Országos Meteorológiai Intézet előrejelzése szerint csütörtökön még általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, többfelé lesz párás a levegő, illetve képződik köd. Északkeleten néhol havas eső, hó, esetleg ónos eső előfordulhat, másutt a ködös tájakon szitálás, ónos szitálás, hószállingózás is lehet, de számottevő mennyiség nem valószínű. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad. Hajnalra 0 és -6 fok közé csökken a hőmérséklet.

Többnyire erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, csak átmeneti felszakadozások lehetnek pénteken. A ködfoltok reggel feloszlanak. Éjszaka, reggel elszórtan, majd északkeleten több helyen, késő délutántól a Dunántúlon is növekvő eséllyel várható csapadék: északkeleten és kezdetben másutt is hó, havas eső, helyenként átmeneti ónos eső, majd napközben egyre inkább eső. A délkeleti, déli szél elsősorban a Dunántúl északi felén többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -4 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 4 és 9 fok között várható, de az Északi-középhegység térségében néhány fokkal hidegebb valószínű.

Szombaton a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 15 fok között alakul, de az Északi-középhegység térségében néhány fokkal gyengébb lesz a felmelegedés – olvasható az előrejelzés az OMSZ honlapján.

Kapcsolódó Cikkek