2019. január 22., kedd
Artúr, Vince

Belföld

Nem lehet az ellenzékre számítani

Az ellenzék az ápolási díjjal is színjátékot űz, hiszen egyetlen ellenzéki képviselő sem szavazta meg az otthonápolási díj emelését – mondta Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott.

A politikus felidézte, hogy az Országgyűlés decemberi utolsó ülésnapján az ellenzék soraiban nem volt egyetlen képviselő, aki támogatta volna az ápolási díj megemelését, így szerinte rájuk nem számíthatnak a magyar emberek. – Az ellenzéknek ugyanis nem a családok segítése, a rászorulók felkarolása a fontos, hanem csak a belső hatalmi harcok, a botrány és a balhé – mondta. Kiemelte: a kormánypártokra azonban lehet számítani, hiszen megszavazták az ápolás díj 15 százalékos emelését január 1-jétől és az új ellátási formát, a gyermekek otthongondozási díjának (gyod) bevezetését is, amely 2022-ig folyamatosan emelkedni fog, és eléri majd az akkori minimálbér szintjét.


Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára arra emlékeztetett, hogy január 1-jétől 7,4 százalékkal emelik a katonák illetményét. Az ellenzéki képviselők természetesen ezt sem szavazták meg. Fontosabb volt nekik, hogy botrányt okozzanak a parlamentben.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek