EUR: 333,98 Ft
CHF: 306,59 Ft
2019. november 14., csütörtök
Aliz

Egyéb XVIII.kerület

Nem vonnak el forrást a gyerekektől

A XVIII. kerületi önkormányzat a közösségi oldalakon megjelent állításokra reagálva közleményt adott ki, miszerint semmilyen forrást nem vonnak meg a gyermekintézményektől, és minden ezzel ellentétes hírtesztelést a hivatal határozottan visszautasít és cáfol.

„A rendelkezés értelmében a gyermekintézmények 2019-ben a szabad felhasználású keretük hetven százalékát ugyanúgy, ahogy eddig, utólagos számviteli beszámolással, míg – az életben lévő változtatás értelmében – a fennmaradó harminc százalékát kizárólag előzetes tervezés után, részletesen meghatározva a költés tételeit használhatják fel. Szó sincs források megvonásáról, kizárólag a költségvetés tervszerű meghatározásáról. Ez a szervezetek pénzügyi tervezését segítő változás egyáltalán nem befolyásolja a közvetlen napi működést, az alapvető ellátások és szolgáltatások teljesítését” − írták a közleményben.


A városrész vezetése a híresztelésekkel ellentétben közel 120 millió forintos többlettámogatási forrást biztosít az intézmények műszaki fejlesztésére. Például minden óvoda bruttó egymillió forint értékben költhet játszóeszköz-beruházásra.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.