EUR: 324,11 Ft
CHF: 292,14 Ft
2019. június 24., hétfő
Iván

Egyéb XVIII.kerület

Nem vonnak el forrást a gyerekektől

A XVIII. kerületi önkormányzat a közösségi oldalakon megjelent állításokra reagálva közleményt adott ki, miszerint semmilyen forrást nem vonnak meg a gyermekintézményektől, és minden ezzel ellentétes hírtesztelést a hivatal határozottan visszautasít és cáfol.

„A rendelkezés értelmében a gyermekintézmények 2019-ben a szabad felhasználású keretük hetven százalékát ugyanúgy, ahogy eddig, utólagos számviteli beszámolással, míg – az életben lévő változtatás értelmében – a fennmaradó harminc százalékát kizárólag előzetes tervezés után, részletesen meghatározva a költés tételeit használhatják fel. Szó sincs források megvonásáról, kizárólag a költségvetés tervszerű meghatározásáról. Ez a szervezetek pénzügyi tervezését segítő változás egyáltalán nem befolyásolja a közvetlen napi működést, az alapvető ellátások és szolgáltatások teljesítését” − írták a közleményben.


A városrész vezetése a híresztelésekkel ellentétben közel 120 millió forintos többlettámogatási forrást biztosít az intézmények műszaki fejlesztésére. Például minden óvoda bruttó egymillió forint értékben költhet játszóeszköz-beruházásra.

Kapcsolódó Cikkek