2020. július 05., vasárnap
Emese, Sarolta

Sport

Neymar már nem játszik többet a PSG-ben?

A Paris Saint-Germain labdarúgócsapata nagy valószínűséggel az egész szezonra elveszítette Neymart, aki múlt szerdán sérült meg. A párizsiak ráadásul azért is aggódhatnak, hogy a brazil visszavágyik Spanyolországba.

Súlyosabb Neymar sérülése, mint először gondolták a Paris Saint-Germain orvosai. A brazil szélső a múlt héten a Francia Kupában „sérült rá” korábban műtött bokájára, és akkor még arról beszéltek, hogy vélhetően március elején visszatérhet. Most viszont az ESPN információi szerint elképzelhető, hogy Neymarnak az egész szezont ki kell hagynia. Az orvosok jelenleg azon vacillálnak, hogy képes lesz-e a brazil műtét nélkül felépülni, ám ha kés alá kell feküdnie, akkor nagy valószínűséggel nem játszhat ebben az idényben. Már a brazil válogatott orvosa is Párizsba utazott, ugyanis nyáron Brazíliában rendezik a Copa Américát, és mindenképpen számítanak Neymarra.


A sérülés mellett a PSG vezetősége azért is aggódhat, mert egyes hírek szerint a 26 éves futballista nem érzi jól magát Párizsban, és vissza akar térni Spanyolországba. Márpedig ha mindkét feltételezés beigazolódik – miszerint a világklasszis már nem játszik az idén, illetve hogy elhagyja a PSG-t – Neymar talán már nem is lép többet pályára jelenlegi csapatában.

, Image: 402556796, License: Rights-managed, Restrictions: Contributor usage restriction: Advertising and promotion, Consumer goods, Direct mail and brochures, Indoor display, Internal business usage, Commercial electronic., Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy

Az AS című lap szerint Neymar korábbi klubja, a Barcelona megmutatta a brazil SMS-eit a holland Frenkie de Jongnak, hogy meggyőzzék az átigazolásról. Ezekben az üzenetekben Neymar arról panaszkodik, hogy a francia bajnokság nem elég erős, és az időjárás is rossz.


Már korábban is felröppentek pletykák arról, hogy Neymar visszatérne Spanyolországba. Értelemszerűen két klub jöhet szóba: a Barcelona és a Real Madrid. Előbbinél a brazil rendkívül jó kapcsolatot ápol a játékosokkal, viszont nem úgy tűnik, hogy van pénzügyi keret az esetleges visszatéréshez. A Real viszont más tészta, ugyanis Florentino Pérez elnök bármit megtenne Neymarért, ugyanis Cristiano Ronaldo helyettesét látja benne. Egyes információk szerint a madridiak akár 200 millió eurót (63 milliárd forint) is fizetnének, hiszen négy éve nem érkezett az együtteshez igazán nagy sztár.

Kapcsolódó Cikkek