2019. február 20., szerda
Aladár, Álmos

Külföld

Norvégiában két újabb holttestet találtak a keresőcsapatok

A norvég rendőrség csütörtöki tájékoztatása szerint további két síelő holttestére bukkantak a hó alatt a keresőcsapatok – négy embert január elején sodort el egy lavina a skandináv országban.

A négy síelő, egy svéd nő és három finn férfi eltűnését január 2-án jelentették. A négy síelő az 1442 méter magas Blabaerfjellet-csúcs felé tartott, amikor nyoma veszett. Az első holttestet szerdán találták meg a keresőcsapatok, csütörtökön pedig további kettőét.


A negyedik holttestet továbbra is keresik – tudatta a rendőrség Twitter-oldalán. A hadsereg és a vöröskereszt huszonegy tagja vesz részt a keresési munkálatokban – tették hozzá.

A holttesteket úgynevezett lavinajeladó segítségével sikerült megtalálniuk a keresőcsapatoknak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Frontex: A migrációs nyomás az EU külső határain továbbra is jelentős

  Frontex: A migrációs nyomás az EU külső határain továbbra is jelentős

  Noha a migrációs nyomás az Európai Unió külső határain továbbra is jelentős, nincs “égető válság”, az illegális bevándorlás szintje az egymást követő öt évet vizsgálva tavaly a legalacsonyabb volt – közölte az unió határvédelmi ügynöksége, a Frontex 2018-as adatokat rögzítő éves jelentésében szerdán.

 • Változatlanul nagy az iszlamista terror veszélye Németországban

  Változatlanul nagy az iszlamista terror veszélye Németországban

  – Az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet szinte teljes megsemmisülésének ellenére változatlanul nagy az iszlamista terrortámadások veszélye Németországban – mondta a német szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) vezetője szerdán egy berlini konferencián.

 • A brüsszeli bürokrácia le akarja tagadni a bevándorláspárti terveket

  A brüsszeli bürokrácia le akarja tagadni a bevándorláspárti terveket

  A brüsszeli bürokrácia le akarja tagadni a bevándorláspárti terveket, az Európai Parlament és az Európai Bizottság korábbi döntései és állásfoglalásai azonban lebuktatják őket – mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerdai sajtótájékoztatóján, Budapesten.