EUR: 327,40 Ft
CHF: 300,62 Ft
2019. augusztus 21., szerda
Sámuel, Hajna

Egyéb XXIII.kerület

Nőtt az IKEA árbevétele

Az IKEA Magyarország nettó árbevétele 23,3 százalékkal, 75,5 milliárd forintra nőtt a szeptember 1-jétől augusztus 31-ig tartó 2018-as pénzügyi évben az előzőhöz képest − közölte a svéd lakberendezési vállalat múlt szerdán az MTI-vel.

2017 nyara óta Soroksáron is kaphatóak a svéd lakberendezési tárgyak (Fotó: Keresztesi Balázs)

Tájékoztatásuk szerint a budapesti, budaörsi és a másfél éve nyitott soroksári IKEA áruházakban 6,6 millió látogató fordult meg, 1,1 millióval több, mint a 2017-es pénzügyi évben, a vásárlók száma 600 ezerrel, 3,7 millióra emelkedett. Az elmúlt öt pénzügyi évben árbevételét összesen 82 százalékkal növelte a Magyarországon piacvezető lakberendezési áruházlánc tették hozzá.


Hozzátették: a vállalat 33,8 millió terméket értékesített, az átlagos vásárlás értéke a korábbi 18 300 forintról 19 045 forintra nőtt. Kiemelték, hogy a cég Magyarországon a 2018-as pénzügyi évben közel 1100 embert foglalkoztatott. Az IKEA vásárlói körülbelül kéthavonta látogatnak el az áruházakba, a magyar otthonok háromnegyedében található valamilyen IKEA-termék közölték.

Kapcsolódó Cikkek

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Látványos futballshow költözött a Béke térre

  Látványos futballshow költözött a Béke térre

  A kerületünkben zajló Mozgásban a kultúra! című rendezvénysorozat harmadik eseménye A futball látványosságai címet kapta. A Béke téren megrendezett programon mindenki megismerhette a teqballt, mint sportágat, sőt a Freestyle Foci csapata is látványos show-val készült.