2020. augusztus 09., vasárnap
Emőd

Egyéb XXIII.kerület

Nőtt az IKEA árbevétele

Az IKEA Magyarország nettó árbevétele 23,3 százalékkal, 75,5 milliárd forintra nőtt a szeptember 1-jétől augusztus 31-ig tartó 2018-as pénzügyi évben az előzőhöz képest − közölte a svéd lakberendezési vállalat múlt szerdán az MTI-vel.

2017 nyara óta Soroksáron is kaphatóak a svéd lakberendezési tárgyak (Fotó: Keresztesi Balázs)

Tájékoztatásuk szerint a budapesti, budaörsi és a másfél éve nyitott soroksári IKEA áruházakban 6,6 millió látogató fordult meg, 1,1 millióval több, mint a 2017-es pénzügyi évben, a vásárlók száma 600 ezerrel, 3,7 millióra emelkedett. Az elmúlt öt pénzügyi évben árbevételét összesen 82 százalékkal növelte a Magyarországon piacvezető lakberendezési áruházlánc tették hozzá.


Hozzátették: a vállalat 33,8 millió terméket értékesített, az átlagos vásárlás értéke a korábbi 18 300 forintról 19 045 forintra nőtt. Kiemelték, hogy a cég Magyarországon a 2018-as pénzügyi évben közel 1100 embert foglalkoztatott. Az IKEA vásárlói körülbelül kéthavonta látogatnak el az áruházakba, a magyar otthonok háromnegyedében található valamilyen IKEA-termék közölték.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.