EUR: 323,90 Ft
CHF: 292,33 Ft
2019. június 25., kedd
Vilmos

Egyéb Nagykanizsa

Növekvő forgalom

Tavaly 29 százalékkal nőtt a letenyei magyar–horvát határátkelők forgalma az előző évhez képest. Az átlépők száma meghaladta az ötmilliót.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság adatai szerint a magyar–horvát határszakasz legjelentősebb forgalmú átkelőhelyén – az autópályán és a teherforgalom előtt is nyitva álló közúti átkelőhelyen – tavaly 5 millió 40 ezer utazó lépett át; ez 29 százalékkal több, mint 2017-ben. A forgalom nagy részét az Adriára igyekvő turisták adják.


Nyáron ritka az ilyen pillanat: szinte üres a sztrádaátkelő (Fotó: letenye.hu)

Tavaly a két határátkelőnél jelentkező utasok 91 százaléka európai uniós állampolgár, ezen belül 28 százalék, vagyis csaknem 1 millió 293 ezer utazó magyar volt – közölte a rendőrség az MTI-vel. A mintegy 3 millió 747 ezer külföldi állampolgár közül a legtöbb lengyel volt, őket a szlovákok, a csehek és a horvátok követik. A top 10-ben ott vannak a dél-koreaiak is, akik európai autóbuszos körútjukon érintik Dél-Zalát.

A kiugró forgalom miatt a nyári időszakban többször alakult ki rövidebb időszakokra egy órát meghaladó várakozási idő, amit a rendőrség pluszsávok megnyitásával vagy a forgalom átterelésével kezelt.

Kapcsolódó Cikkek