EUR: 323,80 Ft
CHF: 292,62 Ft
2019. június 25., kedd
Vilmos

Egyéb Veszprém

Novellák a nagy háborúról

Eredményt hirdettek az irodalmi pályázaton

Eredményt hirdettek pénteken az első világháború centenáriumának Veszprém Városi Emlékbizottsága és a Művészetek Háza által az első világháború befejezésének századik évfordulója alkalmából kiírt pályázaton. A kiírással fiatal alkotókat szólítottak meg, akik azt a feladatot kapták, hogy a háború témáját olyan helyzeteken keresztül mutassák be, amelyekhez a mai kor fiatalsága is kapcsolódni tud.


Eredményt hirdetett a Fenyvesi Ottó vezette zsűri (fotó: Domján Attila)

A meghirdetett pályázatra tizenketten kaptak meghívást. A felkérésre öt pályamű érkezett be, melyeket szakavatott zsűri értékelt. A zsűri tagjai Fenyvesi Ottó, József Attila-díjas író, a Vár Ucca Műhely főszerkesztője, a zsűri elnöke; Perlakiné Scharf Claudia, az EVCE Veszprém Városi Emlékbizottságának titkára, a Séd folyóirat szerkesztője és Kilián László író, a Vár Ucca Műhely szerkesztője.

Otthonról hozott történeteket osztottak meg a pályázók, hangzott el
Perlakiné Scharf Claudia értékelésében

Az emlékbizottság nem először hirdetett művészeti pályázatot – számolt be az elmúlt évekről Perlakiné Scharf Claudia. 2016-ban nagy sikerrel rendeztek kiállítást a témában meghirdetett képzőművészeti pályázatra beérkezett munkákból, az irodalmi feladatra azonban nehezebb volt megnyerni a fiatalokat. A beérkezett írásokról azt mondta: szép munkák készültek, amelyeket többnyire a családból, otthonról hozott emlékek és történetek ihlettek.


Éltető Erzsébet írását értékelték a legjobbra (Fotó: Domján Attila)

A pályázaton harmadik helyezést ért el Csabai Máté, második lett Zimonyi Máté, az első díjat pedig Éltető Erzsébetnek ítélte oda a zsűri. A beérkezett pályamunkákat bárki elolvashatja majd, az ünnepi könyvhétre ugyanis külön kiadványban jelentetik meg őket: így a már említett szerzők mellett a további pályázók, Somogyi Csaba és Tóth Kelemen munkáit is megismerheti a közönség.

Kapcsolódó Cikkek