2019. június 17., hétfő
Laura, Alida

Egyéb Miskolc

Nyílt nap a Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumban

Teljes menetfelszerelésben vonultak ki a rendőrök tömeget oszlatni a rendészeti szakgimnáziumba. Kétszáznál is több fiatal követhette az eseményeket, ennyien voltak ugyanis kíváncsiak a tanintézmény nyílt napjára, amelyet évente kétszer rendeznek meg. Az iskola célja, hogy minél több tettre kész fiatal válassza a rendőri pályát.

Tömegoszlatás a rendészeti Szakközép Iskola udvarán – Fotó: police.hu

A szervezők minden olyan érettségi előtt álló diákot vártak, akinek pályaorientációjában a rendőri hivatás mint életpályamodell szerepet kaphat. A bemutatókkal egybekötött toborzón az érdeklődő tanulók betekinthettek a rendőri hivatás sokszínűségébe, és arra a kérdésre is választ kaphattak, hogy miért jó rendőrnek lenni. A programon többek között a főkapitányság bűnmegelőzési, közlekedésrendészeti, humánigazgatási és technikai osztálya is bemutatkozott. A rendészeti szakgimnáziumba ellátogató érdeklődők láthattak önvédelmi és csapatszolgálati bemutatót, valamint az úgynevezett szituációs kabinetet is megismerhették.


Leendő rendőrtanulók a lőteremben – Fotó: police.hu

Kapcsolódó Cikkek

 • Hendrix-műsor Tátraival

  Hendrix-műsor Tátraival

  A hejőcsabai Gárdonyi Parkban, varázslatos környezetében, június 28-án lehet majd egy különleges zenei csemegét nézni-hallgatni.

 • GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra címen várnak mindenkit egy egész várost behálózó bortúrára, ahol 11 helyszínen 11 soproni és 11 nem soproni borásszal találkozhatnak a résztvevők június 15-én 14 és 22 óra között.

 • Légy szíves! Légy színes!

  Légy szíves! Légy színes!

  Nem mindennapi kiállítás nyílt a Zsókavár Galériában, ahol a kerületben található Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának MásKépp Műhelyében alkotók műveit tekinthetik meg.