EUR: 346,41 Ft
CHF: 321,84 Ft
2020. augusztus 15., szombat
Mária

Belföld

Nyomoznak az MTVA-ban randalírozók ellen

Nem számítottak hivatalos személynek azok az ellenzéki politikusok, akik szabályosan megostromolták az MTVA stúdióit múlt év decemberében, ezért ellenük és nem az őket az épületből eltávolító fegyveres biztonsági őrök ellen indít nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség.

Az ügyészségi határozat szerint azok az ellenzéki képviselők, akik erőszakosan akarták beolvastatni a tüntetők követeléseit a köztévében, nem hivatalos személyként jártak el az MTVA székházában, hivatalos eljárást nem folytattak. Viszont mindvégig az volt a szándékuk, hogy politikai követelések beolvasásával megzavarják a műsorrendet, élő adást szakítsanak meg.


Az ügyészség szerint az ellenzéki képviselők a „rendbontó magatartásuk miatt velük szemben jogszerűen fellépő MTVA Fegyveres Biztonsági Őrség tagjainak eljárását akadályozták, azzal szemben tettlegesen ellenálltak”. Hozzátették, a felvételek azt igazolják, hogy a képviselők épületből történő eltávolítása jogszerűen történt. Nem volt tehát alap arra, hogy a helyszínen tartózkodó rendőrök az ingatlanba bemenjenek és intézkedést kezdeményezzenek.

„Mindezek alapján az országgyűlési képviselők sérelmére hivatalos személy elleni erőszak nem valósult meg, ezért ezt a feljelentést elutasítottuk. Ezzel szemben az MTVA és dolgozói sérelmére elkövetett cselekmények miatt tett feljelentések tárgyában a közérdekű üzem működése megzavarása bűntettének  gyanúja állapítható meg, ezért a mai napon ismeretlen tettes ellen nyomozást rendeltünk el” – írta az ügyészség.


Mint ismert, a tavaly decemberi szánkógyújtogatásokat követően több ellenzéki képviselő – a teljesség igénye nélkül: az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó és Kunhalmi Ágnes, a DK-s Varju László és Vadai Ágnes, a párbeszédes Tordai Bence és Szabó Tímea, valamint az LMP két korábbi társelnöke, Szél Bernadett és Hadházy Ákos – behatolt az MTVA székházába, ott rátámadtak a biztonságiakra, színészkedtek, Kunhalmi Ágnes például egy csukott ajtónak is nekiszaladt.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek