2019. augusztus 22., csütörtök
Menyhért, Mirjam

Egyéb

Ők a világ legdrágább focistái

A svájci Nemzetközi Sporttudományi Központ futballal foglalkozó kutatócsoportjának (CIES Football Observatory) algoritmusa szerint Kylian Mbappé a világ legdrágább futballistája. Érdekesség, hogy Cristiano Ronaldo és Lionel Messi nem került be a top 5-be.

Érdekes listával állt elő a neuchateli egyetem Nemzetközi Sporttudományi Központjának futballal foglalkozó kutatócsoportja (CIES Football Observatory), amely egy algoritmus segítségével határozta meg, hogy kik a legdrágább labdarúgók a világon. A CIES mérési módszerei nagyon bonyolultak,  többek között számításba vettek 2241 átigazolást az elmúlt nyolc évben, és olyan változókat is figyelnek, mint egy-egy játékos kora, posztja, mely bajnokságban játszik, meddig van érvényes szerződése és milyen nemzetiségű.


Ennek fényében a svájciak szerint a világ legdrágább játékosa a PSG fiatal szélsője, Kylian Mbappé, aki 70,2 milliárd forinttal végzett az élen. A második Harry Kane, a Tottenham csatára (64,3 milliárd forint), a harmadik pedig a PSG-s Neymar (63,3 milliárd forint) lett.

(MTI/EPA/Andy Rain)

Érdekesség, hogy Lionel Messi, az FC Barcelona klasszisa csak a hetedik helyre volt jó, a maga 55 milliárd forintos árával, míg a Juventust erősítő, Cristiano Ronaldo csak a 19. lett a ranglistán 40,8 milliárdjával.

,Profimedia, Alamy

A teljes listát itt nézhetik meg.

Kapcsolódó Cikkek

 • Nagyüzem a Haladásnál

  Nagyüzem a Haladásnál

  Négy szakosztály felnőtt-, illetve utánpótlás-játékosai gyakorolnak a Rohonci úti sportkomplexum szó szerint XXI.

 • Újraéled a legendás cukrászda

  Újraéled a legendás cukrászda

  Hamarosan ismét élettel telik meg a tatabányaiak egykori kedvenc helye. Az régi Gála cukrászdához számtalan élmény köti a városban élőket, hiszen több mint négy évtizeden át kóstolhatták itt kedvenc süteményeiket.

 • Aszfaltot kapott a Hunyadi utca

  Aszfaltot kapott a Hunyadi utca

  A Hunyadi utca mellett nemrég a Szapáry, a Bihari, a Keselyű, a Bikszádi, a Könyves Kálmán és a Szénégető utca is szilárd burkolatot kapott.