EUR: 317,58 Ft
CHF: 280,30 Ft
2019. január 22., kedd
Artúr, Vince

Egyéb

Ők a világ legdrágább focistái

A svájci Nemzetközi Sporttudományi Központ futballal foglalkozó kutatócsoportjának (CIES Football Observatory) algoritmusa szerint Kylian Mbappé a világ legdrágább futballistája. Érdekesség, hogy Cristiano Ronaldo és Lionel Messi nem került be a top 5-be.

Érdekes listával állt elő a neuchateli egyetem Nemzetközi Sporttudományi Központjának futballal foglalkozó kutatócsoportja (CIES Football Observatory), amely egy algoritmus segítségével határozta meg, hogy kik a legdrágább labdarúgók a világon. A CIES mérési módszerei nagyon bonyolultak,  többek között számításba vettek 2241 átigazolást az elmúlt nyolc évben, és olyan változókat is figyelnek, mint egy-egy játékos kora, posztja, mely bajnokságban játszik, meddig van érvényes szerződése és milyen nemzetiségű.


Ennek fényében a svájciak szerint a világ legdrágább játékosa a PSG fiatal szélsője, Kylian Mbappé, aki 70,2 milliárd forinttal végzett az élen. A második Harry Kane, a Tottenham csatára (64,3 milliárd forint), a harmadik pedig a PSG-s Neymar (63,3 milliárd forint) lett.

(MTI/EPA/Andy Rain)

Érdekesség, hogy Lionel Messi, az FC Barcelona klasszisa csak a hetedik helyre volt jó, a maga 55 milliárd forintos árával, míg a Juventust erősítő, Cristiano Ronaldo csak a 19. lett a ranglistán 40,8 milliárdjával.

,Profimedia, Alamy

A teljes listát itt nézhetik meg.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.