EUR: 323,95 Ft
CHF: 292,31 Ft
2019. június 25., kedd
Vilmos

Belföld

Oltás- és vi­ta­min­el­le­nes botrányba keveredett a Márki-Zay csa­lád

Hódmezővásárhely polgármestere, Márki-Zay Péter felesége úgy néz ki, hogy bajban van. A Ripost szerint akár vádlott is lehet abban az ügyben, ami egy kis­baba értelmetlen és tragikus ha­lála miatt folyik. Úgy tudni, hogy férjével elég sokáig egy szü­lé­szeti ma­gán­vál­lal­ko­zást irá­nyí­tot­tak közösen, ráadásul kiderült, hogy a politikusfeleség abban a hír­hedt ügy­ben is érintett, ami az úgy­ne­ve­zett “fény­evő szü­lők” pe­ré­ről szól.

Mint arról korábban beszámoltunk, nyilvánosságra került egy hangfelvétel, amiben Márki-Zayné egy agyvérzésben elhunyt csecsemő ügyében indult büntetőper kapcsán szólal meg. Bár a gyermekgyógyászati klinikai irányelvek 2010 óta előírják, hogy az újszülötteknek a vérzékenység megelőzésére kötelezően K-vitamint kell kapniuk, Márki-Zayné Vincze Felícia nyolcadik éve úgy vezet le otthonszüléseket, hogy nem ismeri ezeket az irányelveket.


Ma még mindkét esetben csak a szülők ülnek a vádlottak padján. “Márki-Zay Péter, a híres-hírhedt hódmezővásárhelyi politikus nemrég még ügyvezetője volt annak a vállalkozásnak, amelyben feleségével együtt „otthonszülő” egészségügyi szolgáltatást kínáltak, mondhatni „jó pénzért”. A baj ott kezdődik, hogy a politikus és neje a tudományos állásponttal szembehelyezkedő oltás- és vitaminellenes „egészségügyi szekta” tagjai, de legalábbis ezekkel azonos nézeteket vallanak és terjesztenek!” Ezek a nézetek pedig közvetve vagy közvetlenül egy alig néhány hónapos kisfiú halálát okozták – írja a lap.

A egészségügyi cég révén ugyanis, nem kis összegért, a Márki-Zay-vállalkozás vezette le a későbbi tragédiához vezető otthonszülést. Olyan megdöbbentő dolgok derültek ki a tárgyaláson, hogy a Márki-Zaynét kihallgató bíró már figyelmeztette a politikus nejét, hogy önmagára nézve nem köteles terhelő vallomást tenni. A lényeg, hogy az újszülöttnek nem adták be a magyar előírások alapján kötelező K-vitamint, ami ellen megdöbbentő módon maga Márki-Zayné is szónokolt bírósági vallomásában. “Pedig a csecsemő agyvérzéses halálához minden valószínűség szerint a K-vitamin be nem adása vezethetett, vagyis a politikus feleségének a tudományos állásponttal szektásan szembe helyezkedő álláspontja jócskán közrejátszhatott a tragédiában.


A Ripost azt is megemlíti, hogy amikor a bíró ezt Márki-Zayné fejére olvasta, ő hosszasan habogott, hogy bár szülésznő, sőt egészségügyi vállalkozó, de mégsem ismeri ezt a szabályt. Ezután figyelmeztette a bíró, hogy önmagára nem köteles terhelő vallomást tenni, vagyis akár vádlott is lehet belőle. Mindezt az a nyilvánosságra került hangfelvétel is bizonyítja, ami a tárgyaláson készült.

Ma még nem tudni, hogy a szülők elleni büntetőperben tényleg bővül-e a vádlottak köre, és a kötelező K-vitamin beadását megkerülő politikusfeleség, illetve a korábban Márki-Zay által irányított zavaros egészségügyi vállalkozás büntetőjogi megítélése mi lesz. A politikus és neje által alapított cég amúgy részese volt egy másik tragédiának is, az agárdi fényevő család ijesztő körülmények között elhunyt kisfia is az ő közreműködésükkel született meg.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Lopott videóval kampányol Kálmán Olga

  Lopott videóval kampányol Kálmán Olga

  Engedély nélkül használta fel az ATV felvételét, és ezzel törvényt sértett Kálmán Olga, az ellenzéki roncsderbi egyik főpolgármester-jelöltje – írja az Origo.

 • Drónnal mentik a bajbajutottakat

  Drónnal mentik a bajbajutottakat

  Drónflottát állítottak “hadrendbe” a Balaton partján. Az egyelőre három “minihelikopterből” álló flotta két egysége: Alfa és Bravo a bajbajutottak felderítésében nyújthat segítséget, a harmadik Charlie egy magától felfújódó mentőegységet képes ledobni a vízben.

 • Szexuális erőszakért ítélték el a zenetanárt

  Szexuális erőszakért ítélték el a zenetanárt

  Folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak miatt jogerősen hat év börtönbüntetésre ítélték a paksi pedofil zenetanárt, aki táborozás közben éjjelente, a felügyeletére bízott kislányok mellé feküdt, csókolgatta és illetlen helyen simogatta őket.