EUR: 324,55 Ft
CHF: 299,06 Ft
2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona

Belföld

Orbán: A liberálisok mind migránspártiak

Magyarország célja, hogy az EU minden intézményrendszerén belül, minden intézményben kerüljenek többségbe a bevándorlásellenes erők – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök nemzetközi sajtótájékoztatóján. A kormányfő szerint ez lesz az EP-választás tétje is.

– A bevándorlásról szóló vita újraértelmezi a szuverenitásvitát is, mert a bevándorláspártiak nem tartják tiszteletben azok döntését, akik nem akarnak migránsokat befogadni – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök, aki az év első Kormányinfóján személyesen válaszolt az újságírók kérdéseire. Orbán szerint az eddigi egységes európai civilizáció helyett két külön civilizáció alakul ki éppen Európában: egy vegyes, amely az iszlám és a kereszténység együttélésére épít, és azoké a közép-európaiaké, „akik továbbra is keresztény civilizációként” képzelik el Európát.


MTI/Koszticsák Szilárd

– Nyugat-Európában már nem az a kérdés, hogy engedjenek-e be bevándorlókat, már ott laknak, az ő problémájuk az együttélés megoldása. Nekünk még van választásunk, és eldönthetjük, kikkel akarunk együtt élni – szögezte le a kormányfő, aki szerint eddig csak Magyarországon mondhatták el az emberek a véleményüket a bevándorlásról, a többi európai országban erre nem volt mód. A májusi voksolás viszont nagy lehetőség erre az európaiaknak.

– Magyarország célja, hogy az EU minden intézményrendszerén belül, minden intézményében kerüljenek többségbe a bevándorlásellenes erők, előbb az EP-ben, utána az Európai Bizottságban, majd a nemzeti parlamenti választások eredményeként az Európai Tanácsban – fogalmazott a miniszterelnök, aki a kormány feladatairól szólva azt is elmondta: mindent megtesznek azért, hogy idén is meglegyen a négyszázalékos gazdasági növekedés.


– 2010-ben Magyarországon 3,7 millióan dolgoztak, ma 4,5 millióan, és ha minden jól megy, azzal kell számolni, hogy hosszabb távon is 4,5-5 millió lesz a munkát vállalni képes és akaró emberek száma, ami megközelíti a teljes foglalkoztatottságot. Ezért nem érdemes olyan gazdaságpolitikát folytatni, amely több ember munkáját igényelné, olyan növekedési célt kell meghatározni, amely ennyi emberrel működtethető gazdaságból fakad – fogalmazott Orbán Viktor.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szakértő: Új fegyverkezési hullám kezdődik

  Szakértő: Új fegyverkezési hullám kezdődik

  Új fegyverkezési hullám kezdődik, a hadászati támadóeszközök fejlesztése mellett a légvédelmi rendszereket is modernizálni kell – mondta Kis-Benedek József nemzetbiztonsági szakértő az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.

 • Mentőöv program a Balatonon a vízi balesetek megelőzéséért

  Mentőöv program a Balatonon a vízi balesetek megelőzéséért

  A helyi mederviszonyokat is bemutató, hatvan új tájékoztató táblát helyeztek el öt balatoni település strandjainak bejáróinál a vízi balesetek megelőzéséért, a szakmai összefogással született Mentőöv program keretében – erről sajtótájékoztatón számoltak be a prevenciós program megalkotói szombaton Balatonlellén.

 • Súlyos vízválság fenyegeti a Földet

  Súlyos vízválság fenyegeti a Földet

  Súlyos vízválság fenyegeti a Földet, népességének negyede már most sem jut elegendő vagy megfelelő minőségű ivóvízhez – hívta fel a figyelmet Juhász Árpád geológus szombaton az M1 aktuális csatornán.