2019. november 19., kedd
Erzsébet

Belföld

Orbán Brazíliában kezdte az új évet

Letette a hivatali esküt kedden a parlamentben Jair Bolsonaro, Brazília jobboldali elnöke. A nagyszabású beiktatási ünnepségen a világ számos vezetője, köztük Orbán Viktor miniszterelnök is megjelent.

Orbán Viktor miniszterelnököt Brazíliában érte az új év, hiszen a dél-amerikai országba látogatott Jair Bolsonaro elnök beiktatására. A 63 éves, jobboldali politikus kedden tette le hivatali esküjét Brazíliavárosban, miután októberben elnyerte  a tisztségét a baloldal egymás után négyszeri győzelmét követően. A rendezvényen Orbán Viktoron kívül jelen volt többek között Benjamin Netanjahu, izraeli miniszterelnök, Mike Pompeo amerikai külügyminiszter és Evo Morales bolíviai elnök is


Beiktatási beszédében a politikus azt ígérte, hogy helyreállítja a rendet országában, harcolni fog a bűnözés, a korrupció és a baloldali ideológia ellen.

Bolsonaro egyébként nagyon tiszteli a magyar kormányfőt a migrációs politikája és keresztény erkölcsei miatt. A brazil államfő korábban többször hangoztatta, hogy Donald Trump amerikai elnököt is csodálja. Trump most a Twitteren gratulált kollégájának.


A magyar miniszterelnök nemcsak Bolsanaróval találkozott a brazil fővárosban, de egyeztetett Benjamin Netanjahu izraeli kormányfővel is. A két politikus között a Jeruzsálemben tartandó V4–Izrael-csúcstalálkozóról tárgyaltak. Egyetértettek, hogy a következő időszakban szorosabbra fűzik a magyar–izraeli biztonságpolitikai és védelmi együttműködést is.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Feldolgozótermi (nyomdai) leszedő álláslehetőség

  Feldolgozótermi (nyomdai) leszedő álláslehetőség

  A Mediaworks Hungary Zrt., ismert és közkedvelt napilapjaival, a Nemzeti Sporttal, a Világgazdasággal, 19 megyei napilappal, női, bulvár-, gasztro-, ifjúsági és sportmagazin-portfóliójával, digitális médiatermékeivel, nyomdáival Magyarország egyik legfontosabb médiavállalata, mely közel 2300 munkavállalót foglalkoztat országszerte.

 • Cirkuszt csinál az ellenzék a parlamentből

  Cirkuszt csinál az ellenzék a parlamentből

  Napirend előtti felszólalásokkal kezdődött a mai parlamenti munka, amely során szóba került az ellenzéki képviselők elfogadhatatlan viselkedése miatt szükséges a házszabály módosítás is, de a családvédelmi akcióterv sikerességéről is beszéltek.

 • Magyarország fejlődik a leggyorsabban az unióban

  Magyarország fejlődik a leggyorsabban az unióban

  Magyarország fejlődik a leggyorsabban az unióban – jelentette ki a pénzügyminiszter a Magyar Nemzetnek. Az  interjúban Varga Mihály azt mondta, hogy a kormány már hozzálátott a második gazdaságvédelmi akcióterv kidolgozásához.