2019. április 23., kedd
Béla

Belföld

Orbán Brazíliában kezdte az új évet

Letette a hivatali esküt kedden a parlamentben Jair Bolsonaro, Brazília jobboldali elnöke. A nagyszabású beiktatási ünnepségen a világ számos vezetője, köztük Orbán Viktor miniszterelnök is megjelent.

Orbán Viktor miniszterelnököt Brazíliában érte az új év, hiszen a dél-amerikai országba látogatott Jair Bolsonaro elnök beiktatására. A 63 éves, jobboldali politikus kedden tette le hivatali esküjét Brazíliavárosban, miután októberben elnyerte  a tisztségét a baloldal egymás után négyszeri győzelmét követően. A rendezvényen Orbán Viktoron kívül jelen volt többek között Benjamin Netanjahu, izraeli miniszterelnök, Mike Pompeo amerikai külügyminiszter és Evo Morales bolíviai elnök is


Beiktatási beszédében a politikus azt ígérte, hogy helyreállítja a rendet országában, harcolni fog a bűnözés, a korrupció és a baloldali ideológia ellen.

Bolsonaro egyébként nagyon tiszteli a magyar kormányfőt a migrációs politikája és keresztény erkölcsei miatt. A brazil államfő korábban többször hangoztatta, hogy Donald Trump amerikai elnököt is csodálja. Trump most a Twitteren gratulált kollégájának.


A magyar miniszterelnök nemcsak Bolsanaróval találkozott a brazil fővárosban, de egyeztetett Benjamin Netanjahu izraeli kormányfővel is. A két politikus között a Jeruzsálemben tartandó V4–Izrael-csúcstalálkozóról tárgyaltak. Egyetértettek, hogy a következő időszakban szorosabbra fűzik a magyar–izraeli biztonságpolitikai és védelmi együttműködést is.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Szír őrjöngött a villamoson

  Szír őrjöngött a villamoson

  Múlthét szerdán 15 óra magasságában kaptak riasztást a rendőrök, hogy egy férfi kirúgta a Nyugati térnél a hatos villamos egyik ablakát.

 • Brüsszel megint Sorosnak kedvez

  Brüsszel megint Sorosnak kedvez

  Az Európai Parlament bevándorláspárti többsége szerdán újabb, a migrációt támogató tervet fogadott el. Az előterjesztés szerint Brüsszel még több pénzt ad a Soros-szervezeteknek, hogy azok még több bevándorlót hozzanak be Európába.

 • Orbán Viktor meglocsolta unokáját, Alízt is

  Orbán Viktor meglocsolta unokáját, Alízt is

  Orbán Viktor is hű a húsvéti hagyományokhoz, mindig meglocsolja családjának hölgytagjait. A miniszterelnök húsvét másodnapján korán reggel egy locsolóverset posztolt ki Facebook-oldalán, amint meglocsolja unokáját, Alízt.

 • Öt hónapos babát vertek félholtra

  Öt hónapos babát vertek félholtra

  Mind a négy gyermekét elvették attól az Ötvöskónyiban élő édesanyától, akinek élettársa félholtra verte öt hónapos kisbabájukat, Danikát.