2020. január 28., kedd
Károly, Karola

Belföld

Orbán: Soros-szeánsz lesz Brüsszelben

A Magyarországgal foglalkozó szerdai európai parlamenti vita egy Soros György-féle szeánsz, választási gyűlés, kampányesemény lesz – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban.

A kormányfő kiemelte, hogy mindig ott van, ahol a magyar nemzeti érdekekért kell harcolni, de ezen a vitán nem vesz részt, mert a bevándorláspártiak kampányeseményét nem fogja segíteni. Szerinte azért sem érdemes részt venni rajta, mert öt hónap múlva „ezek az emberek nincsenek sehol, ez egy kifutó modell, új parlament jön”.


Orbán arról is beszélt, hogy az európai baloldalnak, a bevándorláspártiak fő erejének az európai választási csúcsjelöltje, Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke köztudomásúan Soros György embere. – Soros most már nyíltan is el akarja foglalni az európai intézményeket – fogalmazott.

Szerinte a Magyarországgal szembeni kötelezettségszegési eljárások továbbléptetésében is azt kell látni, hogy Soros György befolyása óriási, ráadásul még nagyobbat akar szerezni. Ezt meg kell akadályozni az európai parlamenti (EP) választáson, mert azt akarjuk, hogy az EP-ben a bevándorláspárti képviselők kisebbségbe szoruljanak.


További cikkek:

 

Ellátogatott a kiégett kollégiumba

Orbán Viktor miniszterelnök a rádióinterjú után ellátogatott a múlt héten leégett Ráday Kollégiumba, amelyben többségében a Károli Gáspár Református Egyetem diákjai éltek. A tűzben egy férfi meghalt. A kormányfő a tragédia másnapján személyesen hívta fel Szabó István református püspököt, együttérzéséről biztosította, és felajánlotta, hogy a kormány segít az épület felújításában.

 

Kapcsolódó Cikkek