EUR: 334,34 Ft
CHF: 306,57 Ft
2019. november 15., péntek
Albert, Lipót

Belföld

Orbán: Soros-szeánsz lesz Brüsszelben

A Magyarországgal foglalkozó szerdai európai parlamenti vita egy Soros György-féle szeánsz, választási gyűlés, kampányesemény lesz – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádióban.

A kormányfő kiemelte, hogy mindig ott van, ahol a magyar nemzeti érdekekért kell harcolni, de ezen a vitán nem vesz részt, mert a bevándorláspártiak kampányeseményét nem fogja segíteni. Szerinte azért sem érdemes részt venni rajta, mert öt hónap múlva „ezek az emberek nincsenek sehol, ez egy kifutó modell, új parlament jön”.


Orbán arról is beszélt, hogy az európai baloldalnak, a bevándorláspártiak fő erejének az európai választási csúcsjelöltje, Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke köztudomásúan Soros György embere. – Soros most már nyíltan is el akarja foglalni az európai intézményeket – fogalmazott.

Szerinte a Magyarországgal szembeni kötelezettségszegési eljárások továbbléptetésében is azt kell látni, hogy Soros György befolyása óriási, ráadásul még nagyobbat akar szerezni. Ezt meg kell akadályozni az európai parlamenti (EP) választáson, mert azt akarjuk, hogy az EP-ben a bevándorláspárti képviselők kisebbségbe szoruljanak.


További cikkek:

 

Ellátogatott a kiégett kollégiumba

Orbán Viktor miniszterelnök a rádióinterjú után ellátogatott a múlt héten leégett Ráday Kollégiumba, amelyben többségében a Károli Gáspár Református Egyetem diákjai éltek. A tűzben egy férfi meghalt. A kormányfő a tragédia másnapján személyesen hívta fel Szabó István református püspököt, együttérzéséről biztosította, és felajánlotta, hogy a kormány segít az épület felújításában.

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Mechanikus szerelő álláslehetőség

  Mechanikus szerelő álláslehetőség

  A Mediaworks Hungary Zrt., ismert és közkedvelt napilapjaival, a Nemzeti Sporttal, a Világgazdasággal, 19 megyei napilappal, női, bulvár-, gasztro-, ifjúsági és sportmagazin-portfóliójával, digitális médiatermékeivel, nyomdáival Magyarország egyik legfontosabb médiavállalata, mely közel 2300 munkavállalót foglalkoztat országszerte.

 • Karácsony mindennap sofőrrel jár

  Karácsony mindennap sofőrrel jár

  Talán már meg sem lepődünk Karácsony újabb ferdítésén, miszerint az újonnan megválasztott főpolgármester, igyekszik magát igazi zöldnek beállítani, ezért mindenhol hangsúlyozza, hogy tömegközlekedéssel és biciklivel jár.

 • Elég volt az ellenzéki cirkuszokból!

  Elég volt az ellenzéki cirkuszokból!

  A parlamenti képviselőkre vonatkozó fegyelmi szabályok szigorítására tett javaslatot a Fidesz-KDNP. Kocsis Máté, a nagyobbik frakcióvezetője megengedhetetlennek nevezte egyes ellenzéki képviselők viselkedését az Országgyűlésben.