2019. augusztus 23., péntek
Bence

Egyéb Eger

Oroján: A magyar emberek a növekvő gazdaság nyertesei

A növekvő gazdaság nyertesei a magyar családok, a munkavállalók és a nyugdíjasok, mert a gazdaság kedvező évet zárt 2018-ban – fogalmazott Oroján Sándor, a Fidesz egri szervezetének alelnöke. Tavaly 4,5 millióra nőtt a munkavállalók száma hazánkban, míg a reálkereset 8 százalékkal emelkedett, Heves megyében viszont egy év alatt 627-tel nőtt a betöltött álláshelyek száma.

Gazdasági növekedéssel zárta hazánk a 2018-as esztendőt – közölte Oroján Sándor. A Fidesz egri szervezetének alelnöke szerint ez annak köszönhető, hogy jelenleg 4,5 millióan dolgoznak hazánkban, csökkent a közfoglalkoztatottak száma, 8 százalékkal emelkedett a reálbér és 5 százalékkal nőtt a GDP. A gazdaság növekedése pedig pozitívan befolyásolja a lakosság életminőségét – tette hozzá. 2010 óta duplájára nőtt a minimálbér és a garantált szakmunkás-bérminimum is, valamint mostanra megduplázódott a gyed maximális összege, bevezették a gyermekek otthongondozási díját, 40 ezer forintra nőtt a kétgyermekesek családi adókedvezménye, bővült a családi otthonteremtési támogatások köre. Ugyanakkor csökkentek a munkáltatók terhei, és emelkedett a kivát választók száma. Mindemellett javult a nyugdíjasok helyzete, hiszen a nyugdíjak megőrizték reálértéküket.


A növekvő gazdaság, a gazdasági eredmények nyertesei a családok, a munkavállalók és a nyugdíjasok. Vagyis a családok, a munkavállalók helyzete javul, a nyugdíjasok pedig nagyjából évi 40 ezer forinttal költhetnek többet a következő évben a 2,7 százalékos nyugdíjemelés következtében – fogalmazott Oroján Sándor. Városunkban ez az emelés a nyugdíjasok számára összesen közel félmilliárd forint pluszbevételt jelent évente.

Kapcsolódó Cikkek

  • Nagyüzem a Haladásnál

    Nagyüzem a Haladásnál

    Négy szakosztály felnőtt-, illetve utánpótlás-játékosai gyakorolnak a Rohonci úti sportkomplexum szó szerint XXI.

  • Újraéled a legendás cukrászda

    Újraéled a legendás cukrászda

    Hamarosan ismét élettel telik meg a tatabányaiak egykori kedvenc helye. Az régi Gála cukrászdához számtalan élmény köti a városban élőket, hiszen több mint négy évtizeden át kóstolhatták itt kedvenc süteményeiket.