EUR: 323,45 Ft
CHF: 290,71 Ft
2019. június 27., csütörtök
László

Egyéb Hódmezővásárhely

Öttagú szerkesztőbizottság a Vásárhelyi Valóság élén

Szerkesztőbizottságot nevezett ki a Vásárhelyi Valóság című önkormányzati havi folyóirat élére a város rendkívüli közgyűlése. A Fidesz-frakció által delegált jelöltek közül Soós Csilla könyvtárigazgató kapott egyhangú bizalmat, míg Szenti Tibort, Grezsa Ferencet és Miklós Anikót egyszerű többséggel szavazták meg a képviselők. Ötödik bizottsági tagként – Márki-Zay Péter polgármester javaslatára – Kis Andrea alpolgármester került be a szerkesztőbizottságba. A szavazás előtt Márki-Zay Péter csak Miklós Anikó személye ellen emelt kifogást.

A helyi Fidesz szerint a Vásárhelyi Valóság című folyóiratnak ki kell kerülnie a politikai harcokból. Cseri Tamás, a kormánypárt önkormányzati képviselője a rendkívüli közgyűlés után azt mondta: közpénzen működtetett önkormányzati kiadvány lévén a lappal kapcsolatban az a legfontosabb cél, hogy ne kizárólag a polgármester véleményét fogalmazza meg, ahogy eddig, de a Fidesz-frakció véleményét sem, hanem a kellő objektivitás mellett tegye közzé a város legfontosabb eseményeit. Hangsúlyozta: erre nyújt majd garanciát a frissen megválasztott ötfős szerkesztőbizottság.


Cseri Tamás erről részletesen így nyilatkozott: „Van köztük író, ismert közéleti személyiség, én úgy gondolom, hogy az ő nevük garancia arra, hogy itt egy minőségi szerkesztőmunka folyik majd. Ne vetítsünk előre semmit. Én még Kis Andreával kapcsolatban sem tenném ezt, nem feltételezem, hogy ezt a feladatát nem fogja jól ellátni. Neki is megadnám azt a lehetőséget, hogy bizonyítsa, egy ilyen lapban is tud pártfüggetlenként dolgozni. Ki fog derülni. Mi bízunk abban, hogy ezek az emberek ezt a munkát objektíven el fogják tudni látni. Majd az idő eldönti, hogy a lap színvonala milyen lesz.”

Kapcsolódó Cikkek