2019. június 17., hétfő
Laura, Alida

Külföld

Ötven méter magasban “köszöntötték” az újévet az elromlott óriáskeréken

Minden bizonnyal felejthetetlenné vált az újesztendő köszöntése nyolc embernek a franciaországi Rennes-ben: ötven méter magasban voltak kénytelenek ünnepelni szilveszterkor, mivel elromlott a város ünnepi vásárának óriáskereke.

A nyolc embert, köztük öt kamaszt csak nyolc órás várakozás után sikerült lehozni – jelentette be Nathalie Appéré, Bretagne székhelyének polgármestere Twitter-üzenetében.


Az óriáskerék este nyolc óra körül állt le műszaki hiba miatt. A működtetők először arra gondoltak, hogy megpróbálják létrák segítségével kimenteni az embereket, de a 30 méteres tűzoltólétrák nem értek fel a túl magasan lévő gondolákhoz. Végül helikopter és függőkötelek segítségével hozták le a bajbajutottakat.

“Nem gondoltam, hogy valaha is kijutunk onnan, nagyon megrázó volt a helyzet. Sokáig tartott, nagyon hideg volt és félelmetes” – mondta az egyik 23 éves férfi, akit kimentettek a tűzoltók.

“A fiam a 17. születésnapját ünnepelt odafenn, január elsején született” – közölte egy helyszínen aggódó anya.

“Minden nagyon nyugodtan, rendben folyt, csak csodálni tudjuk a tűzoltókat, ahogyan megoldották a helyzetet” – tette hozzá egy 47 éves férfi.

Kapcsolódó Cikkek