2019. november 20., szerda
Jolán

Egyéb Sopron

Rangos elismerés a Luka Pincészetnek

A soproni Luka Pincészet 2015-ös kékfrankos nedűje érdemelte ki a 2018-as Magyar Bor Nagydíj elismerést a Magyar Borszakírók Körétől. A szakmai szervezet harmadik alkalommal tette közzé a magyar termelők által készített azon száraz és félszáraz fehér- és vörösborok „Super 12”-es listáját, amelyeket az elmúlt évi kóstolások során a legjobbaknak ítéltek.
– Mindenképpen nagy elismerés ez a borszakíró szakma részéről. Egyben jó reklám is nekünk, hiszen rengeteg fórumon megjelent a hír. Emellett Sopron és a borvidék hírnevét is öregbíti, és egyértelműen még több borkedvelőt vonz majd a térségbe. Ez a bor egyébként korábban már kapott egy óriási elismerést: a Külügyminisztérium 2017-ben Grand Superior díjjal jutalmazta.

Rangos díjjal ismerték el Luka Enikő munkáját
Fotó: lukawine.com

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.