EUR: 322,37 Ft
CHF: 287,51 Ft
2019. június 17., hétfő
Laura, Alida

Egyéb Szekszárd

Rekordszámok az idei túrán

Az Ifjúsági Unió Szekszárd január 19-én huszadik alkalommal szervezte meg a Bartina Teljesítménytúrát, amelynek lebonyolítását 101 önkéntes segítette. A Szekszárdi-dombságba vezető túrára idén rekordszámú résztvevő érkezett, közel kétezren vágtak neki a távnak – 4050 darab csokoládét és 140 kiló kenyeret fogyasztottak el.

A szervezők statisztikai adatai szerint 1905 résztvevő volt a rendezvényen Fotó: Nagy Nándor

A szervezők adatai szerint 1905-en vettek részt a rendezvényen. A legrövidebb családi túrán 43-an, a 8,7 kilométeres távon 400-an, a 15 kilométeres távon 1105-en, a 30 kilométeres távon 177-en, míg a leghosszabb távon 180-an indultak.


Baka Ferenc, az esemény egyik főszervezője elmondta, nagy élmény volt számukra látni, hogy ennyi ember barangol a környék erdeiben.

– Néha akadtak nehéz pillanatok a rendezvényen, amikor olykor rövid időre kifogytunk a forralt borból, teából, csokoládéból, de elég gyorsan igyekeztük ezeket pótolni. Több mint 4000 darab csokoládé, 140 kilogramm kenyér fogyott el, és 480 liter borból készítettünk forralt bort. Nagyon örülünk, hogy a kedvezőtlen időjárás ellenére ilyen sokan megtiszteltek bennünket, és reméljük, hogy jövőre újra találkozunk – részletezte az egyik főszervező.

Az idén, az előző évekhez hasonlóan, szinte az ország minden pontjáról érkeztek résztvevők, legnagyobb létszámban Szekszárdról és környékéről, de Szerbiából is népes csapat jött a teljesítménytúrára.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hendrix-műsor Tátraival

  Hendrix-műsor Tátraival

  A hejőcsabai Gárdonyi Parkban, varázslatos környezetében, június 28-án lehet majd egy különleges zenei csemegét nézni-hallgatni.

 • GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra címen várnak mindenkit egy egész várost behálózó bortúrára, ahol 11 helyszínen 11 soproni és 11 nem soproni borásszal találkozhatnak a résztvevők június 15-én 14 és 22 óra között.

 • Légy szíves! Légy színes!

  Légy szíves! Légy színes!

  Nem mindennapi kiállítás nyílt a Zsókavár Galériában, ahol a kerületben található Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának MásKépp Műhelyében alkotók műveit tekinthetik meg.