EUR: 323,59 Ft
CHF: 292,01 Ft
2019. június 25., kedd
Vilmos

Külföld

Rekordszámú látogató kereste fel a berlini fal emlékhelyeit 2018-ban

Rekordszámú, mintegy 1,1 millió érdeklődő kereste fel 2018-ban a berlini fal emlékhelyeit a német fővárosban, a Bernauer Straße-nál lévő emlékhelynél az elmúlt tíz év alatt több mint nyolcmillió látogatót számláltak – közölte csütörtökön a fenntartásért felelős Berlini Fal Alapítvány, amely 2009-ben kezdte meg munkáját.

A német főváros 1961 és 1989 közötti megosztottságának állít emléket a Bernauer Straße-nál található legfőbb emlékhely, ahol a berlini fal napjainkban is fennmaradt, eredeti darabjai tekinthetőek meg.


A Berlini Fal Alapítvány által fenntartott emlékhelyekhez tartozik továbbá a marienfelde-i menekültközpont, a Günter Litfin emlékhely, amely nem más, mint egy egykori őrtorony, valamint 2018 novembere óta East Side Gallery is. Az utóbbi egy szabadtéri kiállítás a berlini fal leghosszabban fennmaradt részén, a világ számos országából származó művészek alkotásai láthatók itt.

Monika Grütters, a német szövetségi kormány kulturális ügyekért felelős államminisztere hangsúlyozta, hogy a Berlini Fal Alapítványt rendkívül fontos partnernek tekintik az egykori NDK Német Szocialista Egységpárt (SED) diktatúrájának feldolgozásában. Hozzátette, hogy 2019-ben 3,6 millió eurós támogatást biztosítanak az alapítvány feladatainak ellátásához Berlin tartományi, illetve szövetségi állami forrásokból.

Kapcsolódó Cikkek