2019. november 17., vasárnap
Gergő, Hortenzia

Egyéb Sopron

Remek szezont zárt Gyenis Judit

Éremesőt hozott a 2018-as esztendő

Egy szezonban tíz versenyen négy arany- és négy ezüstérmet szerzett Gyenis Judit. A Sopronban edzőként dolgozó testépítő hölgy nem készült tudatosan erre a sportágra, mégis úgy gondolja, ez vitte közelebb önmagához.


Judit elképesztő szezont tudhat maga mögött
Fotó: Dunavölgyi Fotó

– Amikor 18 évvel ezelőtt elkezdtem konditerembe járni, nem az volt a célom, hogy nagyobb izomtömegre tegyek szert. Vágytam a szabadidőm hasznos eltöltésére, a magyar–osztrák vállalkozóképző középiskolával járó feszültség levezetésére, valamint megtanulni összpontosítani a tanulásra – válaszolta Gyenis Judit, amikor arról kérdeztük, miért kezdett bele a testépítésbe.

A testépítés a nőiességgel is harmóniába hozható
Fotó: Dunavölgyi Fotó

A Sopronban élő sportoló az elmúlt években rengeteg munkával viszonylag rövid idő alatt számos sikert ért el.
– 2013-ban, majd 2014-ben próbáltam ki magam először a WBPF szervezet testépítőversenyein, amelyekre Tóth Zoltán „Tozo” segítette a felkészülésemet. 2016-ban elvitt a kíváncsiság egy országos bajnokságra, egy vb-kvalifikációra, amelyre két hét alatt készültem fel. Azonban a  versenyzés szellemiségével akkor nem tudtam azonosulni, és úgy döntöttem, nem folytatom.


Gyenis Juditnak a tapasztalatszerzés volt kezdetben a célja
Fotó: GYJ

Judit 2018-ban gondolta úgy, hogy szellemileg, lelkileg és testileg is nagy változásokon ment keresztül, és kész színpadra állni. Vida Zoltán irányításával kezdett hozzá a felkészülésnek: a tavaszi szezonban négy, ősszel tíz versenyen vett részt, amelyeken négy arany- és négy ezüstérmet nyert.
– Nem a „világmegváltás” volt a célom, hanem a tapasztalatszerzés, a felkészülés tökéletesítése, az önismeret, illetve a szervezetem reakcióinak megismerése. Akartam a felkészüléssel járó minden kihívást, megpróbáltatást, a határaim feszegetését. Örömmel mentem végig az úton, amely minden egyes lépéssel, nappal, perccel közelebb vitt a célomhoz, és ami még fontosabb: önmagamhoz – mesélte lelkesen a testépítőbajnok.
Hogyan hozható harmóniába ez a keménynek mondott sport a nőiességgel? – merül fel a kérdés.
– Mindenkinek megvan a saját területe, ahol ki tudja bontakoztatni a képességeit, a személyiségét. Ha emellett nőként meg tudod őrizni önmagadat egészként, test, lélek és szellem egységeként, nem szerepet játszva, akkor nincs kérdés.

Kíváncsiság, hit, alázat és következetesség: ez lehet a siker titka
Fotó: GYJ

Judit köszönetet mondott vendégeinek, akik hozzá járnak edzeni a Cutlerben, valamint Sanyó Zsolt kollégájának és mindenkinek, aki támogatta.
– Egy ilyen intenzív év után pihenést kíván a szervezet. A tavaszi versenyeken így biztosan nem veszek részt. Edzőként célom, hogy példát mutassak. Egy csipet kíváncsiság, hit, alázat és egy nagy adag következetesség. Ez a recept – zárta szavait Gyenis Judit.

Szinte minden helyszínről éremmel tért haza a sportoló hölgy
Fotó: GYJ

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.