EUR: 334,70 Ft
CHF: 306,00 Ft
2019. november 17., vasárnap
Gergő, Hortenzia

Egyéb Ózd

Reményt keltő életfa

Fotó: Lokál
Képalá: Életfa

Kettő készült belőle, hogy hirdesse a biztató jövőt. A határ túloldalán található Hanva községben alkotó László Ottó kovácsmester a Borsod-Gömöri Református Egyházmegye felkérésére készítette el Életfa című köztéri kovácsoltvas szobrait, melyek a közeli Bánréve–Sajószentkirály határátkelőhelyen és Putnokon a Serényi téren állnak. Egy fát jelképeznek, amelynek a törzse kettészakadt, de az ágai nőttek és a koronánál összeérnek. Könnyű kiolvasni ebből a szimbólumból a magyar nép sorsát és vágyait.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.