2020. augusztus 11., kedd
Zsuzsanna, Tiborc

Külföld

Rémes felmérés! A nők kerületek a migránsok célkeresztjébe, rengeteg a gyilkosság

Egy statisztikai felmérés szerint Ausztriában tizenhárom nap leforgása alatt a gyilkosok öt nővel végeztek, ráadásul az elkövetők egyetlen kivétellel az összes bevándorló volt – írja az Origo.

Nem is csoda, hogy hatalmas a felháborodás az osztrákoknál. Herbert Kickl szabadságpárti belügyminiszter már ott jár, hogy legszívesebben kitoloncoltatná az akár csak első fokon elítélt menedékkérőket is.


A nagyobbik kormánypárt, a jobbközép Osztrák Néppárt politikusa hozzátette, a 2015-ös migrációs válsággal országa „olyan értékrendet importált, amely nem egyeztethető össze a miénkkel”, s ennek részeként „a nőkről alkotott olyan képet (is), amelyet világosan elutasítunk”. Az Osztrák Szabadságpárthoz tartozó Herbert Kickl azt szorgalmazza, hogy meg lehessen vonni mindazok menedékjogát, akiket bűncselekményért ítéltek el, akár első fokon is. Olyan emberekkel van dolgunk, akik a férfi tulajdonaként tekintenek a nőkre. Az elkövetők 48 százaléka külföldi. Elegem van – fogalmazott a belügyminiszter.

Ausztria a nőgyilkosságok országa – ezzel a címmel jelent meg egy osztrák kriminalisztikai magazin legfrissebb száma. A lap arra is kitér, hogy az országban az Európai Unióban egyedülállóként több nőt ölnek meg, mint férfit – szúrta ki az Origo. 


Egy bécsi helyszínt leszámítva mind az öt idei gyilkosságot Alsó-Ausztriában követték el. Jellemzően családi vagy párkapcsolati nézeteltérések állnak a háttérben. Egy macedón férfi egy parkolóban szúrta le a feleségét. Kiskorú gyerekeik azóta pszichológiai kezelés alatt állnak.

Egy iszlám fanatikusként ismert, török származású osztrák három gyerekük szeme láttára, 38 késszúrással ölte meg a feleségét. Egy 16 éves osztrák lányt a nála néhány évvel idősebb szíriai barátja feltehetőleg azért fojtott meg egy bécsújhelyi parkban, mert a lány szakított vele.

A fiatalembert testi sértésért korábban már kétszer pénzbüntetésre ítélték. Egy szakácsként dolgozó, de a kábítószerpiacon is ismert, etióp származású spanyol állampolgár a bécsi főpályaudvaron úgy vetett véget a nővérével támadt nézeteltérésnek, hogy leszúrta őt. Leszúrlak, mint egy disznót! – kiabálta a Profil nevű osztrák hetilap szerint.

Ausztria egyedülálló az Európai Unión belül abban, hogy ott több nőt ölnek meg, mint férfit. Tavaly 41 nővel végeztek, és további 33-at akartak megölni. Ez az égető probléma természetesen nem csak nyugati szomszédunkra, Ausztriára jellemző. Svédországban, Olaszországban és Franciaországban is rendszeresek a migránsok által elkövetett nők elleni irányuló erőszakos bűncselekmények.

Továbbra sem lehet elmondani, hogy zökkenőmentes lenne a franciaországi bevándorlók integrációja, ha egyáltalán még célja a francia politikai vezetésnek, hogy legalább minimális mértékben igazodjanak az európai kultúrához és civilizációhoz az újonnan érkezettek. Ezúttal egy hajléktalan migráns akart egy idős nőt megerőszakolni Orleans-ban, egy szintén hajléktalan kameruni pedig Lyonban támadt a rendőrökre.

Tovább nőtt a bűncselekmények száma Svédországban is ,különösen a nőket és a gyerekeket érintő nemi erőszakok száma ugrott meg 2018-ban – derült ki egy friss statisztikából, amit a svéd bűnmegelőzési intézet adott ki.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek