2019. június 18., kedd
Arnold, Levente

Egyéb IV.kerület

Rostás Sanyinak nem „égette a hátát” a 10-es szám a mezen

Sokan szerették, és sokan nem szerették. Utóbbiak főleg a főváros IX. kerületében laktak, az előbbiek a IV.-ben. Merthogy Rostás Sándor, az Újpest egykori labdarúgója bizony szinte mindent tudott a labdával, és sok borsot tört a ferencvárosiak orra alá. Az Újpesti Torna Egylet Hivatalos hivatalos Facebook-oldala most szomorú hírről számolt be: elhunyt Rostás Sándor, a lilák egykori nagyszerű futballistája.

Rostás Sándor az újpesti szurkolók nagy kedvence volt

„Életének 57 évében elhunyt egykori középpályásunk. Rostás Sanyi már néhány hónapja kórházi kezelésre szorult, egy alkalommal vért is kellett gyűjteni részére. Szervezete mostanáig tudta felvenni a harcot, de szombaton este, két nappal január 21-ei születésnapja előtt már nem bírta tovább a küzdelmet” – olvasható a UTE oldalán.


A hatalmas bombáiról ismert játékos 1985 és 1988 között játszott az Újpest színeiben, ezüst- és bronzérmet nyert a bajnokságban, valamint kupagyőzelmet ünnepelhetett 1987-ben. Ugyanebben az esztendőben egy alkalommal szerepelt a válogatottban Lengyelország ellen a Népstadionban, a meccset 5-3-ra megnyertük. Négyszer szerepelt az  olimpiai válogatottban, egyszer az utánpótlás-válogatott, egyszer pedig a felnőtt válogatottban.

A mai „nagyon” fiatalok talán nem is tudják, ki az a Rostás Sándor, ám az biztos, ha ma lenne ilyen játékosa az Újpestnek, rajonganának érte a szurkolók.

Mert ő olyan játékos volt, hogy a gyerekek a grundon olyanok akartak lenni, mint ő.
Mert olyan játékos volt, akinek még nem „égette a hátát” a 10-es szám a mezen!

Kapcsolódó Cikkek