EUR: 323,41 Ft
CHF: 290,77 Ft
2019. június 26., szerda
János, Pál

Egyéb Szombathely

Sárga-fekete sikerek

Govens és Bruinsma visszatért, a Falco győzött

Szerző: Babós M. Róbert


December végén és január elején nagy volt a ,,jövés-menés” a szombathelyi sárga-feketéknél, de szerencsére mindez a csapat és a mutatott játék javára vált.

Győzelemmel kezdte az évet a Falco Fotó: falcokc.com

Megint foglalt a 40-es sárga-fekete mez, a szombathelyi szurkolók örülhetnek, hiszen a közönség kedvence, Govens Darrin januártól újra a Falcót erősíti.


– Hosszas egyeztető tárgyalásoknak és kitartásunknak köszönhetően Govens Darrin visszakerült szeretett klubunkhoz, a korábbi sikereinek helyszínére, Szombathelyre. Govens iránt más, erősebb bajnokságokból is érdeklődtek, de örömmel közölhetem, hogy a minszki, majd a novgorodi kitérő után újra az Aréna Savariában szórhatja a pontokat kiváló játékosunk – tudatta a sportszerető közvéleménnyel Gráczer György, a sárga-fekete klub ügyvezetője.

Szülinapján tért vissza a közönség kedvence, Govens Fotó: falcokc.com

Január 2-án már együtt edzett a többiekkel Govens Darrin, majd a január 5-i, Sopron elleni hazai bajnokin 12 ponttal járult hozzá a rendkívül izgalmas egylabdás győzelemhez.

Govens mellett Evan Bruinsma is visszatért Szombathelyre. A novemberi sérvműtét után a 4-es poszton bevethető kosárlabdázó Szombathelyen folytatta rehabilitációját, majd decemberben már edzésbe állt, és ő is a Sopron elleni hazai bajnokin csillogtatta meg újra tudását. Az év első bajnokiján 16 pontot szorgoskodott össze, közötte két triplát is bedobott.

A két visszaérkező légiós után ketten távoztak is Szombathelyről, mivel hétre nőtt a nem magyar nevelésű játékosok száma.

– Govens érkezésével nehéz szakmai döntést kellett hoznunk. Egyeztettünk a vezetőedzővel, akinek javaslatára Julian Norfleet távozott klubunktól. A játékossal már a Szeged elleni győztes meccs után leültünk és kezdeményeztük a szerződés felbontását. Megköszöntünk Julian munkáját, hiszen komoly érdemeket szerzett a 2017–2018-as bajnokság során, a magyar bajnoki és kupaezüst kiharcolásában – mondta Gráczer György.

Norfleet mellett Pustahvar is távozott. Bruinsma műtétje miatt november 10-től január 10-ig a belorusz válogatott, 4-es poszton játszó Pustahvar rövid idejű szerződést kötött.

A 40-es mez újra foglalt a sárga-feketéknél. Fotó: falcokc.com

– Nagyon boldog voltam, amikor november elején a Falco vezetőedzője és menedzsmentje engem választott erre az időszakra. Örültem, hogy a Falco családtagja lehettem ismét és fantasztikus hangulatú mérkőzéseken játszhattam. Kívánom a klubnak, hogy a szezon elején kitűzött célokat érje el – fogalmazott Aliakszandar Pustahvar.

Norfleet és Pustahvar is a magyar bajnokságban folytatja pályafutását. Az amerikai az ASE Paks, míg a fehérorosz légiós a Kaposvár csapatába igazolt.

A Falco legközelebb január 19-én idegenben mérkőzik meg a 12. helyen álló kaposváriakkal.

Kapcsolódó Cikkek