EUR: 325,87 Ft
CHF: 296,54 Ft
2019. július 24., szerda
Kinga, Kincső

Külföld

Sargentini Brüsszelben szidta Magyarországot

Kedden csekély számú résztvevővel és Judith Sargentinivel kiegészülve tüntetett az egységbe tömörült ellenzék Brüsszelben. Bár a szervezők igyekezték a demokrácia védelmének feltüntetni a megmozdulást, teljesen nyilvánvaló, hogy választási kampány zajlik Magyarország lejáratása érdekében.

Judith Sargentini, a Magyarországot hazug állításokkal támadó Soros–Sargentini-jelentés készítője egyébként üdvözölte a budapesti ellenzéki tüntetéseket, mely során vandál politikai aktivisták dúlták fel a Kossuth tér környékét. Soros embere annak is örült, hogy végre összeállnak az ellenzéki pártok.


– Ez a tüntetés nem a magyar munka törvénykönyvének módosításáról, nem is a demokráciáról szól. Ez a Soros-hálózat műve – mondta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár, a keddi brüsszeli tüntetés kapcsán.

Az államtitkár az abouthungary.hu-n fejtette ki, hogy az ellenzék bohóckodása egy kétségbeesett törekvés arra, hogy – most nemzetközi porondon – rossz színben tüntessék fel az egyébként demokratikusan megválasztott, népszerű magyar kormányt, ami nem támogatja a bevándorlást.


A Gyurcsány–Jobbik–Szél–Hadházy–MSZP–LMP–Momentum–Párbeszéd egységgel valóban megvalósul Soros György álma, hogy a bevándorláspárti erők együtt küzdjenek a migráció segítése érdekében. Erre a lépésre Tóth Bertalan, az MSZP elnöke szólította fel az ellenzéki politikusokat még a múlt heti budapesti sorosista tüntetésen. Azóta Tóth a Népszavának is megerősítette: csütörtökön a Jobbiktól a Demokratikus Koalícióig tárgyalóasztalhoz ül a teljes ellenzék a közös európai parlamenti választási lista ügyében. Mindez a Fidesz szerint valójában egy Soros-lista lenne. Kovács Zoltán képmutatásnak tartja ezt az összefogást.

– Együtt vannak a magyar szocialisták, a liberálisok, a zöldek a budapesti demonstrációkon és a májusi európai parlamenti választásokra összeállított listákon is, amelybe bevonták a jobboldali, antiszemita, cigányellenes Jobbikot is. Bájos – zárta gondolatmenetét Kovács Zoltán államtitkár.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek