2019. június 17., hétfő
Laura, Alida

Belföld

Sargentini kidobatta az ECHO TV-t a magyar jogállamiságról tartott előadásáról – Videó!

Biztonsági őrök vezették ki az ECHO TV stábja Judith Sargentini zöldpárti európai parlamenti képviselő amszterdami előadásáról, ahol a magyar jogállamiságról beszélt. Tették mindezt annak ellenére, hogy a tévéseknek volt érvényes regisztrációja az eseményre. 

Sargentini olyan hisztit csapott, hogy a magyar tévések előtt nem volt hajlandó megtartani betervezett előadását. Érdekes dolog ez, hiszen a holland politikus miközben folyton azt hangoztatja, mennyire aggódik a magyar nyilvánosságért, a jobboldali sajtómunkásokkal nem hajlandó szóba állni.


Az ECHO TV stábja állítja, Sargentini menekülni próbál, mint általában mindig, aki az amszterdami jogi egyetemen tartott előadást a magyar jogállamiság helyzetét elemezve. Az pedig már csak hab a tortán, hogy mindezt úgy próbálja összehozni, hogy valójában jogi diplomája sincs.

A zöldpárti európai parlamenti képviselő korábban egyébként szégyenérzet nélkül arról beszélt a Magyar Hangnak, hogy egyetlen politikai teljesítménye a Magyarországról szóló jelentése volt.


“Úgy gondolom, ez a jelentés tett engem úgymond híressé, bár ez nem szükségszerűen jó dolog.”

Majd mindezek után kimaxolja a baloldali rettegést. Két mondatba sűrítve felmondja a magyar liberalizmus kvintesszenciáját – fogalmaz a 888.hu

Abban azonban biztos vagyok, ameddig a magyar kormány így beszél rólam, addig soha nem lehet tudni, hogy az egyes személyekben mindez hogyan legitimizálja a velem szembeni gyűlöletet – annak következtében, amit a kormány terjeszt rólam. Ez akár fizikai erőszakban is megjelenhet.”

A lap egyébként mindezek tudatában megjegyzi, hogy Hollandiában történt a legtöbb antiszemita indíttatású támadás Európában. Csak 2017-ben 137 atrocitás történt az országban, miközben Magyarországon 37. És a hollandiai esetekben nagyon súlyos támadások is előfordultak: izraeli turistákat késeltek meg a külvárosban, előfordultak belvárosi verekedések, illetve volt egy olyan eset is, amikor a ramadán alatt egy hollandiai muszlim belehajtott a kocsijával az amszterdami főpályaudvar előtt álldogáló izraeli turistákba.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek