2019. július 20., szombat
Illés

Aktuális

Sargentinivel fogott össze az ellenzék

Tegnap kora estére szervezett tüntetést az egységfrontba tömörült sorosista ellenzék és Soros György embere, Judith Sargentini holland zöldpárti képviselő Brüsszelben. Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője szerint Sargentini akár az ellenzék listavezetője is lehetne.

– A Gyurcsány–Jobbik–Szél–Hadházy–MSZP–LMP–Momentum–Párbeszéd és a többi, és a többi összeborulással végre megvalósul Soros György régóta dédelgetett álma – írta a Facebookon Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője, miután a hétvégi sorosista tüntetésen Tóth Bertalan, az MSZP elnöke teljes ellenzéki összefogást sürgetett.


Deutsch Tamás
MTI Fotó: Mohai Balázs

– Teremtsük meg az egységet az európai parlamenti és az önkormányzati választásokon is! Egy az egy ellen! – mondta Tóth Bertalan, aki hétfőn az ATV-ben – Karácsony Gergelyhez, a Párbeszéd társelnökéhez hasonlóan – újra kiállt a közös, bevándorláspárti EP-lista mellett.

– Nemcsak Gyurcsánnyal, az ördög öreganyjával is együttműködünk, ha szükséges – ezt már a két pártszakadáson is átesett Jobbik frakcióvezetője, Gyöngyösi Márton mondta az azonnali.hu-nak.


Ennek megfelelően kedden (lapzártánk után) Brüsszelbe hirdetett közös kormányellenes és bevándorlásbarát tüntetést a hazai sorosista ellenzék, ahol felszólalt Judith Sargentini is.

Gyurcsány Ferenc, Tordai Bence, Vadai Ágnes, Kunhalmi Ágnes, Hadházy Ákos

– Judith Sargentini is ott lesz ezen a tüntetésen, és ez több mint szimbolikus jelentőségű – mondta a Mokkában még a tüntetés előtt Deutsch Tamás, aki emlékeztetett: a zöldpárti politikus adta a nevét a Magyarországot támadó, hazugságoktól hemzsegő Soros–Sargentini-jelentéshez. Szerinte az ellenzéki pártok közötti közös nevező a bevándorláspárti politika.

– Teljesen egyértelmű, hogy az európai bevándorláspárti politika és a magyar bevándorláspárti politika talál egymásra ezen a rendezvényen – tette hozzá a kormánypárti politikus, aki azt javasolta a magyar ellenzéknek, hogy állítsák Sargentinit választási listájuk élére.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek