2019. június 17., hétfő
Laura, Alida

Egyéb Kecskemét

Sebes megrázó története

Igazi túlélő kutyust ismertünk meg az Argos Kutyaiskolában. Sebes szilveszter táján szökött el gazdájától. Újév napján Lakitelek mellett, a 44-es főúton találtak rá az állatvédők, borzalmas állapotban.

Két keréken, de boldogan gurult felénk Sebes, az Argos Állatvédelmi Egyesület egyik mentett kutyusa, amikor megérkeztünk a helyszínre. Koponyáján hegek látszottak, hátsó lábai lebénultak. Mozgását egy járókocsi segítette, amelyet kezdettől fogva ügyesen használ. Az eszközt az egyesület közösségi oldalának egyik lelkes követőjétől, Lendvai Barbarától kapta. A kutyára január 1-jén talált rá az egyesület egyik tagja, Orbán Gyöngyi Lakitelek mellett, a 44-es főúton.


– Azt tudtuk, hogy elütötték. A kutya testtartásából lehetett sejteni, hogy mi a gond. Később a röntgen igazolta, hogy eltört a gerince. A gerincveleje is megsérült – idézte fel Sebes megtalálásának történetét Szabó Attila, az Argos Állatvédelmi Egyesület elnöke. Az állatvédők nem mondtak le a kutyusról. Amíg akár egy százalék esély van arra, hogy egy ilyen komolyan megsérült kutya fájdalom nélkül teljes életet éljen, mindent megtesznek érte. Orvoshoz viszik, és a támogatók segítségével megmentik az életét – szögezte le az elnök. Fájdalmak pedig már szemmel láthatóan nem kínozzák Sebest. Életvidám, izgága – a nevét is azért kapta az élete megmentésében nagy szerepet játszó állatorvostól, dr. Pesír Zoltántól, hogy mielőbb ,,sebesen” rohangáljon az udvaron. Ez mára megvalósult.

– Ahogy jelezték, hogy egy elütött kutyus van az árokban, 10 perc sem telt el, és ott voltam – mesélte Orbán Gyöngyi, aki jelenleg a kutyus „anyukája”. Ő gondozza, ő foglalkozik vele a legtöbbet. Hosszú távon azonban nagyon szeretnének szerető családot találni Sebesnek. Egy olyan családot, ahol megbecsülik. Ahol biztosítják neki a szeretetet, a kellő mozgásteret és figyelmet. Az életet, amit megérdemel.


Kapcsolódó Cikkek

  • GasztroSopron Bortúra

    GasztroSopron Bortúra

    GasztroSopron Bortúra címen várnak mindenkit egy egész várost behálózó bortúrára, ahol 11 helyszínen 11 soproni és 11 nem soproni borásszal találkozhatnak a résztvevők június 15-én 14 és 22 óra között.

  • Légy szíves! Légy színes!

    Légy szíves! Légy színes!

    Nem mindennapi kiállítás nyílt a Zsókavár Galériában, ahol a kerületben található Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának MásKépp Műhelyében alkotók műveit tekinthetik meg.