EUR: 325,80 Ft
CHF: 296,47 Ft
2019. július 23., kedd
Lenke

Egyéb Miskolc

Sex Action – 25 év után az Adyban!

Január 26-án igazi koncertkülönlegesség várja az Ady Művelődési Házba látogatókat. Egyrészt két és fél évtized után visszatér a Sex Action régi koncerthelyszínére, de az előzenekar is zenei csemegének számít, ugyanis a NEO egykori gitárosa-énekese, Kőváry Péter fog bemutatkozni Royal Rebels nevű formációjával. Mátyás Attila gitárost a Sex Action múltjáról és jelenéről faggattuk.

1990 márciusában volt a zenekar első koncertje a Fekete Lyukban, abban az évben jött ki az első lemezük is. Annak idején zabolátlan, vad, szexista zenekarnak indult a csapat, aztán idővel már tudatosabban kezelték a dolgaikat, hozzáállásban profibbak lettek. A rock ’n’ roll életvitel nem mehetett a produkció rovására. A csapat ma már nagyon kevés helyszínen lép fel, ezért is számít különlegesnek a január végi miskolci koncertjük.


– Nem vagyunk túl aktívak, a tagoknak sok más elfoglaltsága van, így nehéz egyeztetnünk az időpontokat. Éves szinten néhány fesztivál, és Budapesten még egy-két koncert fér bele a programba. Ez már örömzenélés a részünkről. Nagyon ritkán vállalunk vidéki bulit, csak olyan meghívásnak teszünk eleget, ami számunkra fontos és valamilyen szintem kapcsolódik a múltbéli dolgainkhoz, mint most ez a miskolci koncert az Ady Művelődési Házban. Nem is emlékszem pontosan, mikor játszhattunk itt utoljára, én 1993-ra tippelek, magyarul 25 éve – mondta a gitáros.

 

– 2015-ben volt a Barba Negrában a 25 éves ünnepi bulink, erről megjelent egy CD–DVD, majd 2017-ben jelentkeztünk az Utolsó kör című lemezzel, és az első albumunk is megjelent 2018-ban bakeliten, remasterizálva. A bakelitsort szeretnénk folytatni a többi album kiadásával, ez 2020-ra várható. A 2017 decemberében megjelent anyagnak egy új dallal vágtunk neki, végül kilencszámos lemez született, három új szerzeménnyel, ezek mellé került fel három nóta az Olaj a tűzre (2013-as) lemezről, amit anno Áfonya énekelt, itt most már Szaszával hallhatjuk ezeket. A 2005-ös lemezünk – Jöhet bármi – három dalának koncertverziója is felkerült még a korongra. Úgy érzem, hogy a három új dal teljesen jól kapcsolódik a zenekar korábbi munkásságához – vélekedett Mátyás Attila.


Kőváry Péter is fellép majd az Adyban – Fotó: Lokál

A miskolci koncertprogramba azok a dalok kerülnek, amelyeket az együttes tagjai a legjobban szeretnek. A gerinc az első három lemez anyaga, de a 2005-ös újraalakulás óta megjelent, felvett dalokból is válogatnak egyet-kettőt, mint az Olaj a tűzre vagy a Jöhet bármi című lemezek dalai.

Kapcsolódó Cikkek