EUR: 322,27 Ft
CHF: 287,27 Ft
2019. június 17., hétfő
Laura, Alida

Egyéb Szekszárd

Sikeres évet zárt a KSC

Emlékezetes pillanatokban nem volt hiány

Az Atomerőmű KSC Szekszárd 2018-ban sporttörténelmet írt, hiszen márciusban megnyerte a Magyar Kupát. Theodoreán Alexandráék a Sopronban megrendezett nyolcas döntőben előbb a Ceglédet, azután a Győrt, végül pedig a bajnoki aranyérmes és címvédő Sopront győzték le. A torna legértékesebb játékosának Gereben Líviát választották, mindemellett pedig számos izgalmat hozott az év hátralévő része.


Djokics Zseljko vezetőedző munkáját is dicséri a 2018-as év Fotó: Nagy Nándor

– Úgy gondolom, hogy profi felnőttcsapatunk tekintetében a Magyar Kupa-győzelem volt a 2018-as év legsikeresebb eredménye. Március 25-én Sopronban volt a mérkőzés, az ellen a Sopron ellen, amely 2018-ban egy hazai rendezésű Euro Liga Final Fourban ezüstérmes lett. Nos, ezt a csapatot sikerült megverni 66-64-re. Úgy vélem, hogy ez a történelmi siker hosszú évtizedekig emlékezetes marad Szekszárdon. Egy kupadöntőn, ahol egy-egy mérkőzésen múlik minden, szinte bármi megeshet. Egyébként az első mérkőzésen, a Cegléd ellen csak hosszabbítás után tudtunk nyerni, 75-71-re. Onnan fogva olyan mentális erőre kaptak a lányok, hogy azután az elődöntőben a Győrt búcsúztattuk, és egy feledhetetlen mérkőzésen, ahol a fiatal Gereben Lívia lett a torna legértékesebb játékosa, pedig a Sopront sikerült legyőzni – részletezte Szabó Noémi, az Atomerőmű KSC Szekszárd szakmai és sportigazgatója.

A 2018-as magyar bajnoki szezon is remekül indult  a KSC-nek Fotó: Nagy Nándor

Kiemelte, az is óriási sikernek számít, hogy 2017-ben ezüstérmesek lettek, és döntőt játszottak a Sopron csapatával.


– Mindig könnyebb megmászni egy csúcsot, mint azt a szintet tartani, amelyet már elértél. Mondhatnám, hogy ezen esemény előtt vadászok voltunk, most pedig már ránk vadásznak. Ezt pedig a 2018-as magyar bajnoki szezon eleje is szépen mutatja. Az a tény, hogy 2017 után még egyszer döntőt játszhattunk, és szereztünk egy újabb ezüstérmet, fantasztikus, és mindezt úgy, hogy nagyon sok magyar fiatal komoly játékperceket tudott eltölteni a pályán. A másik dolog, hogy elindultunk a nemzetközi kupaporondon, és eljutottunk a legjobb nyolc csapat közé, ami szintén az előző év emlékezetes pillanata volt. Ebből a meccssorozatból talán a Wroclawban játszott mérkőzést könyvelhetjük el nagy sikerként, ugyanis itthon kikaptunk 77-72-re, majd idegenben tíz ponttal tudtunk nyerni. Úgy érzem, hogy a 2018-as év nagyon nehezen felülmúlható, meglátjuk, mit hoz 2019 – zárta szavait Szabó Noémi.

A hazai meccsek szinte kivétel nélkül telt ház előtt zajlottak az előző évben Fotó: Nagy Nándor

Kapcsolódó Cikkek