EUR: 324,55 Ft
CHF: 299,06 Ft
2019. augusztus 17., szombat
Jácint

Extra

Sírva emlékeztek Jimmyre

Szerdán családtagok, barátok, rajongók emlékeztek meg a 18 éve elhunyt Zámbó Jimmyről a csepeli temetőben. Az énekes 92 éves édesanyjának, Anna néninek nagyon fáj, hogy nem lehetett jelen, mert nemrég eltört a combcsontja és három bordája. Az asszony egy ideig még kórházban marad, de legalább már lábra tudott állni.

A mai napig rejtély, hogy 18 évvel ezelőtt, január 2-án pontosan hogyan halt meg a Király, azaz Zámbó Jimmy. 2001-ben a rendőrség azt a tájékoztatást adta, hogy az énekes véletlenül lőtte magát halántékon. Jimmy először kilőtt az ablakon, majd kivette a tárat kilenc milliméteres automata Beretta pisztolyából, egy golyó viszont a csőben maradt, ami végül a tragédiát okozta. Sokak szerint Jimmy azt hihette, hogy töltetlen a fegyver, a fejéhez tartotta, és meghúzta a ravaszt. Később számtalan hajmeresztő pletyka keringett arról, hogy mi történhetett, és hiába teltek az évek, a Jimmy-rajongók szeretete a mai napig nem múlt el. Tegnap a családtagok, barátok mellett a rajongók is sírva emlékeztek az énekesre a csepeli temetőben.


/Fotó: MTI

– Azt hiszem, azt sosem lehet feldolgozni, ha elveszíted a testvéred. Azt mondják, az idő minden sebet begyógyít, de ez nem igaz. Öten vagyunk testvérek, ez mindig is így marad – kezdte a Lokálnak Jimmy testvére, Zámbó Árpy, akinek lelkileg minden évkezdés nehéz, ráadásul idén még az édesanyjukért is aggódnia kell. A 92 éves Anna néni ugyanis karácsony előtt megszédült, elesett a mosdó előtt, és sajnos eltört a combcsontja, valamint három bordája. Egy operáción már átesett, a combcsontot több helyen is összecsavarozták, és egy ideig még biztosan nem hagyhatja el a kórházat. Így legnagyobb bánatára a tegnapi megemlékezésen sem lehetett jelen, de abban bízik, hogy február 23-án, a szokásos évi Jimmy-gálán ott lesz majd.

– Hála istennek édesanyám már lábra tud állni, és egy kicsit csoszogott is, de nem hiszem, hogy hamar kiengedik a kórházból, 10 napot szerintem még bent lesz. Ő volt a második az országban, aki sok évvel ezelőtt pacemakert kapott, ezzel kapcsolatban is vizsgálták. Bízom benne, hogy hamarosan jobban lesz, és együtt is meg tudunk emlékezni a testvéremről. Jó érzés, hogy még mindig milliók rajonganak érte – tette hozzá Árpy.


Kapcsolódó Cikkek